spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταK.Σ. Κομοτηνής: «Να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου γύρω από την κυνηγετική...

K.Σ. Κομοτηνής: «Να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου γύρω από την κυνηγετική δραστηριότητα»

|

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής:

 

Η κυβέρνηση με μια άδικη απόφαση ανέστειλε την κυνηγετική δραστηριότητα, απαγορεύοντας την μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα, καταπατώντας κάθε έννοια της ισότητας, διαχωρίζοντας τις συγκεκριμένες δραστηριότητες από τις άλλες δραστηριότητες της υπαίθρου (ορειβασία, ποδηλασία, μότο κρος κλπ).

Εύλογα η κυνηγετική οικογένεια ένιωσε αδικημένη και περιθωριοποιημένη από την απόφαση της κυβέρνησης.

Ακολούθησε η αντίδραση των θεσμοθετημένων οργάνων των κυνηγών (Συνομοσπονδία, Ομοσπονδίες, Κυνηγετικοί Σύλλογοι) προς την κυβέρνηση, η οποία επέδειξε μια ύποπτη εμμονή στην αρχική της απόφαση απορρίπτοντας τις τεκμηριωμένες νομικά και ηθικά απόψεις των οργάνων μας.

Οι κυνηγοί, εκτός κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων, τήρησαν την απαγόρευση και ανέστειλαν την αγαπημένη τους δραστηριότητα.

Έκτοτε έχουν συμβεί διάφορα:

-Μια μερίδα κυνηγών, κυρίως μέσω των social media, ασχημονούν εναντίον της κυβέρνησης και των κυνηγετικών οργανώσεων

-Οι γνωστοί-άγνωστοι, οργανωτές και μέλη των μη συνεργαζόμενων συλλόγων, βάλλουν κατά των αναγνωρισμένων και συνεργαζόμενων με το κράτος οργανώσεων, λες κι αυτές είναι υπεύθυνες για την πανδημία

-Οι κυνηγετικές οργανώσεις με έναν άναρχο και πρόχειρο πολλές φορές τρόπο επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία ενημέρωσης και πίεσης κυβερνητικών παραγόντων, βουλευτών κλπ, και με διάφορες κινήσεις εντυπωσιασμού το μόνο που προκαλούν είναι την αναστάτωση του κυνηγετικού κόσμου. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα κάποιες οργανώσεις ανακοίνωσαν, εν είδη εκβιασμού, την αναστολή της συμμετοχής τους σε δράσεις της πολιτείας (συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, πρόγραμμα επιτήρησης λύσσας, πολιτική προστασία κλπ).

-Τέλος αρκετοί πολιτικοί επιδίδονται σε κινήσεις λαϊκισμού και εντυπωσιασμού γνωρίζοντας εκ των προτέρων την αναποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων τους

Την ίδια στιγμή έχουμε γύρω στους 100 νεκρούς την ημέρα, τις ΜΕΘ των νοσοκομείων γεμάτες και την πανδημία να είναι παρούσα παντού με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία! Οι κυνηγοί, ως ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, βιώνουμε όλα αυτά που συμβαίνουν.

Η μικρή αυτή παρέμβαση έχει ως στόχο να συμβάλει, όσον είναι δυνατόν, ώστε επιτέλους να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται γύρω από την κυνηγετική δραστηριότητα!

Καλούμε:

-Την κυβέρνηση να αναιρέσει τον άδικο αποκλεισμό των κυνηγών από την κυνηγετική δραστηριότητα και να μας αντιμετωπίσει ισότιμα, χωρίς αρνητικές διακρίσεις εις βάρος μας, και με συγκεκριμένα μέτρα να επιτρέψει την κίνηση μας στην ύπαιθρο.

-Τους κυνηγούς να κλείσουν τ᾽ αυτιά τους στις σειρήνες που μας καλούν να απομακρυνθούμε από τις αναγνωρισμένες οργανώσεις και παράλληλα να σταματήσουν την αθλιότητα με την κακή χρήση των social media.

-Τις κυνηγετικές οργανώσεις να αντιληφθούμε τον πραγματικό μας ρόλο και να λειτουργήσουμε με βάση τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και να ανταποκριθούμε στις πραγματικές ανάγκες του κυνηγετικού κόσμου έχοντας πάντα ως στόχο την διατήρηση και ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου και την προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας το έργο μας στην κοινωνία.

Τέλος, απαντώντας σε αυτούς που θεωρούν ότι πρέπει να αντιδράσουμε ποιο δυναμικά απαντούμε ότι ο COVID 19 εκτός από την υγεία μας δοκιμάζει και την σοβαρότητα μας …

Για το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής

Παναγιώτης Χαλβατζής

Πρόεδρος

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ