spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚΣ Αμπελοκήπων: Έσπειραν αγριοαγκινάρα για τις πέρδικες (pics)

ΚΣ Αμπελοκήπων: Έσπειραν αγριοαγκινάρα για τις πέρδικες (pics)

|

 

Τέλος καλό, όλα καλά! Έγινε, τελικά, η σπορά αγριοαγκινάρας στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού, από τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, για τις πεδινές πέρδικες που ενδημούν στην περιοχή. Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν και το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες.

Η σπορά έγινε σε χωράφια που επιλέχτηκαν και τα ο οποία βρίσκονται βορειοδυτικά από τον λόφο Ανάτσαρι, όπου και πραγματοποιείται η ετήσια εκδήλωση του συλλόγου με την επωνυμία «Αντάμωμα Μακεδονία».

«Φίλοι κυνηγοί, η βελτίωση των βιοτόπων είναι ιερή υποχρέωση για μας τους κυνηγούς. Στόχος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων είναι να βοηθήσει στην αύξηση των ενδημικών ειδών της πανίδας. Ειδικά στην περιοχή που επιλέξαμε διαβιούν λαγοί και πεδινές πέρδικες», ήταν το μήνυμα του προέδρου, Φίλη Γκροζούδη, στο κάλεσμα που απηύθυνε στα μέλη του συλλόγου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην σπορά, με την υπενθύμιση ότι θα έπρεπε να τηρηθούν με ευλάβεια  τα μέτρα για τον covid 19.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ