spot_img
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαμπάνα 7.000 ευρώ σε περιβαλλοντολόγο για εξύβριση νεκρού κυνηγού

Καμπάνα 7.000 ευρώ σε περιβαλλοντολόγο για εξύβριση νεκρού κυνηγού

|

 

Τα σχόλιά του στα κοινωνικά δίκτυα που γιορτάζουν τον θάνατο ενός κυνηγού θα του κοστίσουν και τώρα πρέπει να πληρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, εκτός από τις νομικές δαπάνες.

Ο ριζοσπάστης περιβαλλοντολόγος αποφάσισε να γιορτάσει τον θάνατο ενός κυνηγού διαδικτυακά μέσω του προφίλ του στο Facebook. Πρόκειται για τον Πάολο Μόκαβερο, έναν 61χρονο άνδρα από την Πάντοβα της Ιταλίας, υπεύθυνο για το centropercentoanmalisti.mobi . Τώρα έχει καταδικαστεί στο Μπελούνο σε πρόστιμο τουλάχιστον 1.000 ευρώ και 6.000 αποζημίωση για δύο χρόνια συν καταβολή δικαστικών και νομικών εξόδων καθώς και κατηγορίες για βαριά δυσφήμιση.

Ο ριζοσπάστης ακτιβιστής έχει ως εκ τούτου κατηγορηθεί ότι βλάπτει την ακεραιότητα, την τιμή και την υπόληψη του κυνηγού Igor Sommariva, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή πριν από τρία χρόνια όταν ταξίδευε για κυνήγι με δύο φίλους του σε ένα δάσος στο Chie. Ο κυνηγός πέθανε αμέσως μετά την θήρευση ενός ελαφιού.

Ο ριζοσπάστης εμφανίστηκε στη δίκη με βάση την αναγκαστική κατηγορία που είχε διατάξει ο ανακριτής Vicenzo Sgubbi μετά από αίτημα του εισαγγελέα να τον καταγγείλει όταν η οικογένεια Sommariva είχε αντίρρηση, ζητώντας νέες έρευνες.

Στο προφίλ του κοινωνικού δικτύου Facebook της ίδιας της ένωσης, η οποία θεωρητικά προσπαθεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ζώων δημοσιεύθηκαν τα προσβλητικά σχόλια.

Ο κατηγορούμενος δεν είχε καμία αντίρρηση για τη δημοσίευση των σχολίων που ο ίδιος έκανε όπως : “Θα μπορούσα ακόμη και να πεθάνει νωρίτερα”, ”σάπιο κρέας”, “καλά έκανε, ένα χτύπημα και τελείωσε”.

Επιπλέον, φαίνεται πώς ανακτάται από τον ίδιο ιστότοπο ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες με τον τίτλο “45χρονος κυνηγός που αφού σκότωσε ένα ελάφι πέφτει νεκρός στο έδαφος”. Εκτός από τη νοσηρότητα  που εκπέμπουν τέτοιες λέξεις, πρέπει να σημειωθεί ότι, στην περιγραφή της ανάρτησης, εμφανίζεται επίσης ένα χέρι που ανοίγει ένα μπουκάλι και δίπλα του το σχεδιάγραμμα ενός φαντάσματος που λέει “Me ghosta”.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ορτύκια, τρυγόνια και λίγες μπεκάτσες…

Πολλά τα ορτύκια τις προηγούμενες μέρες, λίγο πριν ξεκινήσουν οι βροχές. Όχι ακόμη στα μέρη των Ιωαννίνων, αλλά λίγο πιο νοτιοδυτικά, στα παράλια του...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ