spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαιρόςΚαιρός: Φεύγουν οι βροχές από Τετάρτη, έρχονται οι Αλκυονίδες ημέρες

Καιρός: Φεύγουν οι βροχές από Τετάρτη, έρχονται οι Αλκυονίδες ημέρες

|

 

Με κακοκαιρία μας έκανε ποδαρικό ο Φεβρουάριος, αφού ήδη από χτες στα δυτικά και βόρεια έχουν ξεκινήσει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, ενώ πνέουν και θυελλώδεις νοτιάδες που θα φτάνουν στο ανατολικό Αιγαίο έως και τα 9 μποφόρ τοπικά.

 

Από την Τετάρτη και για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα επικρατεί καλός καιρός και υψηλές θερμοκρασίες, αφού υπάρχει και θερμή εισβολή αυτήν την εβδομάδα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αρκετούς βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ προς το τέλος του δεκαημέρου θα έχουμε και πάλι κάποια φαινόμενα και μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο περιμένουμε ισχυρό κρύο, που πιθανώς να δώσει χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα στην Αττική, σύμφωνα με όσα προβλέπει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτα Σπηλιοτωπούλου.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα ανέβει έως και 10 με 12 βαθμούς πάνω από τη μέση κλιματική τιμή, με παράλληλη απουσία βροχοπτώσεων το διάστημα 3-11 Φεβρουαρίου.

Ομαλή πτωτική πορεία της θερμοκρασίας, περιμένουμε προς το τέλος του δεκαημέρου που μόλις άρχισε. Ανάλογη πορεία θα ακολουθήσει και η Θεσσαλονίκη, με θερμοκρασίες ακόμη και 10 βαθμούς πάνω από την κανονική για την εποχή και αντίστοιχα σταδιακή πτώση.

Ο καιρός για την Τετάρτη

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: protothema

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ