spot_img
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαι νέα επιστολή αντιδήμαρχου Μακρακώμης για τα αγριογούρουνα

Και νέα επιστολή αντιδήμαρχου Μακρακώμης για τα αγριογούρουνα

|

 

Επανέρχεται στο θέμα του ελέγχου του πληθυσμού των αγριόχοιρων ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης Πάνος Κοντογεώργος.

 

Με πολλά καταγεγραμμένα τροχαία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Φθιώτιδας, αλλά και τις αποδεδειγμένες καταστροφές στη φυτική παραγωγή ο κ. Κοντοργεώργος ζητεί από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συγκεκριμένα πράγματα για τη βελτίωση της κατάστασης.

Η επιστολή:

«Αναφορικά με το θέμα και σας γνωρίζουμε ότι τα τελευταία έτη έχουν προκληθεί καταστροφές από αγριόχοιρους, σε καλλιέργειες όπως αραβόσιτος, τριφύλλι, πατάτας, κηπευτικά κ.λ.π. καθώς και σε δενδρώδη, καρυδιές, αμυγδαλιές, φιστικιές, ακτινίδια αμπέλια κ.λ.π., σε όλη την έκταση του Δήμου, λόγω της αύξησης του πληθυσμού του είδους και έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων.

Πέραν των καταστροφών στις καλλιέργειες τίθεται και θέμα ασφάλειας των οδηγών που κινούνται στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο μιας και ομάδες αγριόχοιρων έχουν θεαθεί στο οδικό δίκτυο και έχουν προκαλέσει ατυχήματα και σε σημεία που διέρχεται η Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου ως επίσης και στο επαρχιακό δίκτυο.

Θεωρούμε ότι το Σχέδιο Νόμου που ήταν σε διαβούλευση Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις.» και συγκεκριμένα επί του Άρθρου 15 Θήρα αγριόχοιρων – εγκαταστάσεις χειρισμού θηραμάτων θα δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή.

Σημειώνουμε ότι ή θήρα των αγριόχοιρων και κάθε άλλου είδους θα πρέπει να πραγματοποιείται με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει κάθε έτος το αρμόδιο Δασαρχείο προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής μας, όπως επίσης να πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι κατά της λαθροθηρίας από τους θηροφύλακες του Δασαρχείου αλλά και τους ιδιωτικούς θηροφύλακες (Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας – Κυνηγετικών Συλλόγων).

Κατόπιν συζητήσεων με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της περιοχής η εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες αγριόχοιροι στην περιοχή και η πρόταση που υποβλήθηκε από μέρους τους είναι να επεκταθεί η διάρκεια της θήρα των αγριόχοιρων από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου που είναι μέχρι στιγμής και να πραγματοποιείται από 1 Ιουνίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου και από τρεις (3) ημέρες την εβδομάδα που επιτρέπεται η θήρα να επιτρέπεται για τέσσερις (4) ημέρες την εβδομάδα, σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων το Σχέδιο Νόμου.

Τέλος έχουμε συνομιλήσει και με γεωργούς-κτηνοτρόφους, τον Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών Μάκρης, τον Αγροτικό Σύλλογο Μακρακώμης, οι οποίοι έχουν εκφράσει την θετική τους άποψη για το Σχέδιο Νόμου προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.»

 

Πηγή: lamiareport

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η θεαματική επανεμφάνιση της τσίχλας

Η θεαματική επανεμφάνιση της τσίχλας Εξακολουθεί να μένει αναπάντητη η απορία των κυνηγών για τη μεγάλη φετινή παρουσία των τσιχλών, ιδιαίτερα αυτή της κελαηδότσιχλας. Ο απόηχος...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ