spot_img
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαι δεύτερο αγριογούρουνο ύποπτο για αφρικανική πανώλη στις Σέρρες

Και δεύτερο αγριογούρουνο ύποπτο για αφρικανική πανώλη στις Σέρρες

|

Δεύτερο αγριογούρουνο ύποπτο για αφρικανική πανώλη βρέθηκε στις Σέρρες!

Άσχημα τα μαντάτα από το «μέτωπο» με την αφρικανική πανώλη, που πέρασε, δυστυχώς, στην ελληνική μεθόριο, από τη γειτονική Βουλγαρία.

Σήμερα, η ομάδα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης, με επιστημονικούς συνεργάτες, θηροφύλακες και κυνηγούς, που βγήκε στην περιοχή του Πετριτσίου, εντόπισε και δεύτερο νεκρό αγριογούρουνο. Πρόκειται για μεγάλο καπρί, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή σε δύσβατη περιοχή. Αυτό βρέθηκε σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σημείο όπου κυνηγοί είχαν δει πεσμένο και ετοιμοθάνατο το πρώτο.

Αύριο, τα στελέχη της ΚΟΜΑΘ, θα οδηγήσουν τους κτηνιάτρους στο νεκρό αγριογούρουνο, προκειμένου να ληφθεί το απαραίτητο δείγμα και να πιστοποιηθεί εργαστηριακά ότι η αιτία θανάτου του ζώου είναι και σ’ αυτήν την περίπτωση από τη νόσο της αφρικανικής πανώλης.

Μακεδονία κρούσμα πανώλης σε αγριόχοιρο
Έντονη κινητικότητα των αρμόδιων υπηρεσιών, ύστερα και από το δεύτερο αγριογούρουνο, ύποπτο για αφρικανική πανώλη στις Σέρρες.

Μετά το πρώτο αγριογούρουνο, που βρέθηκε έξω από τα τελευταία σπίτι στο Πετρίτσι Σερρών, πάνω στο δρόμο που οδηγεί προς το οχυρό Ιστίμπεη, η ΚΟΜΑΘ κινητοποίησε αμέσως τους επιστημονικούς συνεργάτες και τους θηροφύλακές της, οι οποίοι και από το πρωί έκαναν έρευνα στην περιοχή.

Δυστυχώς, οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν, καθώς βρέθηκε και δεύτερο αγριογούρουνο νεκρό, με τις πρώτες ενδείξεις να θέλουν κι αυτό να είναι θύμα της νόσου.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσσωμη η ηγεσία των κυνηγών στην «Κυνηγεσία 2024»

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες στην Έκθεση Κυνηγεσία 2024! Στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024» έδωσε βροντερό «παρών» σύσσωμη η ηγεσία της κυνηγετικής οικογένειας, από την Συνομοσπονδία και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ