spot_img
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚ. Σ. Μολάων: "Να αλλάξουν οι ποινές για τη λαθροθηρία"

Κ. Σ. Μολάων: “Να αλλάξουν οι ποινές για τη λαθροθηρία”

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων, κ. Μέμιτσα Νικόλαου…

“Σε καθημερινή βάση οι Ομοσπονδίες ανακοινώνουν συλλήψεις λαθροθήρων, επί τω πλείστον για νυχτερινή λαθροθηρία. Ιδιαιτέρως στην Κρήτη, οι συντονισμένες ενέργειες των θηροφυλάκων, επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στις συλλήψεις παράνομης θήρας κατά την διάρκεια της νύχτας. Οι θηροφύλακες πολλές φορές, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, έρχονται αντιμέτωποι με τους λαθροθήρες αψηφώντας οποιαδήποτε μορφή κινδύνου. 
Είναι αδιανόητο το γεγονός, ότι στην χώρα μας η κακοποίηση ενός ζώου διώκεται ποινικά ως κακούργημα, ενώ η λαθροθηρία και δη η νυχτερινή, διώκεται ως πλημμέλημα.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο αρμόδιος Υπουργός κ. Αμυράς, να προβεί σε αλλαγή του πλαισίου του Νόμου σχετικά με τις ποινές για παράνομη θήρα.
Μόνο με την αυστηριοποίηση των ποινών θα παταχτεί η ανελέητη συμπεριφορά των λαθροθήρων, που αποψιλώνουν την πανίδα και εν συνεχεία, παρανόμως πωλούν τα θηρευμένα θηράματα…”.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύκοι, αρκούδες και τσακάλια…

Λύκοι, αρκούδες και τσακάλια... Τα ορατά προβλήματα όλοι είμαστε σε θέση να τα δούμε. Με τα αόρατα τί γίνεται; Αυτό που σίγουρα μπορούμε να δούμε είναι...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ