spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέο Τεύχος Κυνηγεσία & Κυνοφιλία: Kυκλοφορεί Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου

Νέο Τεύχος Κυνηγεσία & Κυνοφιλία: Kυκλοφορεί Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου

|

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αισιόδοξα μηνύματα για το κυνήγι

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε το κυνήγι φέτος και όλα δείχνουν ότι και η συνέχεια θα είναι ανάλογη.

ΚΥΝΗΓΙ

Οι λαγοί του χειμώνα

Κάθε μήνας έχει και τα δικά του μυστικά για τον λαγό! Κι αυτό το γνωρίζουν οι έμπειροι κυνηγοί που έχουν καταγράψει στα… κελιά της μνήμης τους καρέ-καρέ το κάθε ξεφώλιασμα, σημαδεύοντας το κάθε γιατάκι, με τις αντίστοιχες ημερομηνίες, αλλά και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά!

Μπεκατσοκυνήγι

Πότε, που & πως…

Σίγουρα το κυνήγι της μπεκάτσας δε μπαίνει σε πλαίσια και καλούπια. Δεν υπάρχουν κανόνες και τις περισσότερες φορές, αν όχι πάντα, όταν προσπαθείς να κάνεις προβλέψεις, διαψεύδεσαι.

Γουρουνόσκυλα

H έμφυτη ιδιότητα της στάμπας

Όταν ο κυνηγός την «ακούει» μέσω της έκφρασης του σκύλου, ανατριχιάζει. Είναι η στιγμή που δίνεται σε όλους το σινιάλο, ότι ο αγριόχοιρος εντοπίστηκε στην κρυψώνα του και η παγάνα… ξεκινά. Είναι η πολυπόθητη «στάμπα».

Θηράματα του φθινοπώρου

Η καλή αρχή δείχνει τη συνέχεια

“Η αρχή το ήμισυ του παντός” έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι. Δηλώνοντας με τη ρήση αυτή πόσο σημαντικό είναι να ξεκινά καλά η όποια προσπάθεια. Και για τη περίπτωση του κυνηγίου, τι μπορεί να σημαίνει η αρχή της φετινής φθινοπωρινής περιόδου.

Λαγόσκυλα & Αλεπούδες

Συζητώντας με λαγοκυνηγούς και θέτοντας το ερώτημα ποιος μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος «φόβος» ξεκινώντας ένα νέο σκυλί τους στο κυνήγι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την απάντηση. Για όλους ο πιο μεγάλος «εφιάλτης» ήταν και παραμένει η αλεπού…

Φάσσες στα καλαμπόκια

Ο βοριάς σε κάνει να γυρίσεις στο αυτοκίνητο και να βάλεις μπουφάν και μέσα στην κοκκινίλα από το χάραμα τρεις τσίχλες σηκώνονται από ένα βάτο δίπλα στα καλαμπόκια. Δευτερόλεπτα μετά, ακόμα δύο περνάνε από πάνω σου, ενώ στα υψώματα έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν οι πρώτες τσιχλοτουφεκιές της ημέρας.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Val D’Aran Ισπανία 24 & 25 Σεπτεμβρίου

Πανευρωπαϊκά βουνού πόιντερ & σέττερ

Η Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου

Μία ανεπανάληπτη κυνοφιλική επιτυχία τεραστίου μεγέθους πέτυχαν τα ελληνικά σκυλιά στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Val D’ Aran των Ισπανικών Πυρηναίων, όπου διεξήχθησαν τα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα βουνού πόιντερ και αγγλικών σέττερ.

Η αυταπάτη του σπουδαίου σκύλου

Το όνειρο κάθε κυνηγού κυνόφιλου είναι διαχρονικά η απόκτηση ενός σπουδαίου σκύλου. Ενός σκύλου που θα του προσφέρει ανεπανάληπτα κυνήγια και ταυτόχρονα θα του εξασφαλίσει μία συνέχεια σπουδαίων σκύλων για το μέλλον, εξαιρετικά εύκολα και φθηνά. Μία σκέψη που εμφανίζεται εξαιρετικά λογική και ιδιαίτερα γοητευτική. Στην πράξη, τόσο η απόκτηση του σπουδαίου σκύλου και ακόμα περισσότερο η αυτόματη διαδοχή του, αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη. Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Στην πραγματικότητα είναι μία μεγάλη αυταπάτη που ταλαιπωρεί πλήθος κυνόφιλων.

Τρόπαιο «Saladini Pilastri 2021»

Ο συναγωνισμός στα ύψη

Έντονες συγκινήσεις βίωσαν όσοι βρέθηκαν και φέτος στο αλπικό τόξο όπου διεξάγονται οι αγώνες του τροπαίου «Saladini Pilastri».

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ

Το μήκος της κάννης

Το μήκος της κάννης προβληματίζει διαχρονικά τους κυνηγούς.

BREDA B12i

Αγωνιστικές προδιαγραφές με κυνηγετικά προσόντα

Με βελτιώσεις στην εργονομία και στην απόδοση, το εξελιγμένο Β12i, προκαλεί τους απαιτητικούς αγοραστές.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια…

Κάποιες φορές δεν είναι ανάγκη να γράφονται πολλές λέξεις για να εξηγηθεί κάτι. Μερικές φωτογραφίες αρκούν και ίσως είναι πολύ πιο κατατοπιστικές, ώστε να γίνει αντιληπτό από όλους αυτό που πρόκειται να περιγραφεί με λέξεις.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ