spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΙσπανία: Η αστυνομία αποτρέπει διαδήλωση κτηνοτρόφων κατά της προστασίας του λύκου! (vid)

Ισπανία: Η αστυνομία αποτρέπει διαδήλωση κτηνοτρόφων κατά της προστασίας του λύκου! (vid)

|

Μάστιγα έχουν γίνει οι επιθέσεις των λύκων σε κτηνοτροφικά ζώα!

Οι λύκοι όντας ένα προστατευόμενο είδος στις αρκετές χώρες της Ευρώπης, εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα, δρουν ανενόχλητοι και σε ακρετές οι περιπτώσεις καταφεύγουν στην κατανάλωση… κτηνοτροφικών ζώων για να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες. Το αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες να αποδεκατίζονται χωρίς να λαμβάνουν κάποια αποζημίωση από τα Ευρωπαϊκά κράτη.

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Reinosa της Cantabria, μία μεγάλη ομάδα κτηνοτρόφων είχε αποφάσισει πρόσφατα να πραγματοποιήσει διαδήλωση κατά της προστασίας των λύκων, λαμβάνοντας κιόλας ειδική άδεια για την διεξαγωγή της διαδήλωσης μέσα στην πόλη. Όταν έφτασαν όμως μέχρι ένα σημείο κατά μήκος της διαδρομής της διαδήλωσης, έπεσαν πάνω σε “μπλόκο της αστυνομίας”, η οποία δεν τους άφησε να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους.

Το περιστατικό δεν… συγκίνησε κάποιο μέσο ενημέρωσης στην Ισπανία, καθώς κανένα δεν ανέδειξε το θέμα της διαδήλωσης που διεκόπη από την αστυνομία!

Δείτε το βίντεο που ανάρτησαν κτηνοτρόφοι, οι οποίοι παρέστησαν στην διαδήλωση:

Η προστασία του λύκου και η ένταξή του στο LESPRE (List of Wild Species under the Special Protection Regime – Λίστα άγριων ζώων υπό καθεστώς προστασίας) της Ισπανίας, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Αρκετοί κτηνοτρόφοι αιτούνται από το κράτος της Ισπανίας την διαχείριση του είδους για να περιοριστεί το πρόβλημα των επιθέσεων σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Το αξιοπερίεργο με τους λύκους στην Ισπανία είναι πως ενώ ο συνολικός πληθυσμός τους είναι περίπου 2.400 άτομα η διαχείριση τους απαγορεύεται, όταν σε άλλες χωρες όπως η Γαλλία που αριθμούν μόνο 624 η θήρα και διαχείριση αυτών έχει νομιμοποιηθεί.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύκος ενδέχεται να κατασπάραξε τον μικρό Εμίλ – Ισχυρισμός σοκ μετά την ανακάλυψη των οστών του δίχρονου

Λύκος ενδέχεται να κατασπάραξε τον μικρό Εμίλ - Ισχυρισμός σοκ μετά την ανακάλυψη των οστών του δίχρονου Ο μικρός Γάλλος Εμίλ μπορεί να φαγώθηκε από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ