spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΙσπανία: Αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε ηλικιωμένη γυναίκα

Ισπανία: Αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε ηλικιωμένη γυναίκα

|

 

Γυναίκα “αποκόμισε” κάταγμα στο ισχίο και τραύματα στο πρόσωπο έπειτα από επίθεση αρκούδας στην Αστούρια. Η 75χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Κυριακή μετά από την επίθεση από το μεγάλο αυτό θηλαστικό. Το συμβάν εκτυλίχθηκε στα βουνά της βόρειας ισπανικής περιοχής Αστούρια, και αναφέρεται ότι δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η ζωή της. 

Οι συγγενείς έδιωξαν την αρκούδα

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα όταν το θύμα περπατούσε στην εξοχή με συγγενείς κοντά στο σπίτι της στον οικισμό Sonande, στο δήμο Cangas del Narcea. Φαίνεται ότι η ηλικιωμένη γυναίκα απομακρύνθηκε για λίγο από τους υπόλοιπους και στο σημείο εκείνο της επιτέθηκε η αρκούδα, σπάζοντας το γοφό της και τραυματίζοντας το πρόσωπό της, αφού την έσυρε κατά μήκος του εδάφους για αρκετά μέτρα και έπειτα έφυγε.

Ευτυχώς οι συγγενείς της κατάφεραν να απομακρύνουν το ζώο και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο Οβιέδο. Εξαιτίας αυτού του αποτελέσματος τη Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε μια πλήρης έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της αρκούδας. 

Υπάρχουν μικροί αλλά σημαντικοί πληθυσμοί αρκούδων στα βουνά της βόρειας Ισπανίας, ο μεγαλύτερος από τους οποίους βρίσκεται στο Picos de Europa στην περιοχή της Αστούριας και στην επαρχία του Λεόν, με αριθμό μεταξύ 250 και 300 ζώων. Επιπλέον, 40 ή και παραπάνω αρκούδες όπως εικάζεται ζουν ελαφρώς πιο ανατολικά μεταξύ Κανταβρίας, Λεόν και Παλένσια, και υπάρχει ένας άλλος πληθυσμός παρόμοιου μεγέθους στα βόρεια της Αραγονίας και της Καταλονίας, ενώ ένας ακόμη πληθυσμός στα σύνορα μεταξύ Ναβάρα και Γαλλίας που είναι μικρότερος.

Παρά τις επιθέσεις εναντίον ανθρώπων που δεν είναι πολλές σε αυτές τις περιοχές, υπήρξε σημαντική δυσαρέσκεια μεταξύ των αγροτών και των δύο πλευρών των Πυρηναίων για πολλές επιθέσεις εναντίον βοοειδών και άλλων κτηνοτροφικών ζώων και πριν από ένα χρόνο πραγματοποιήθηκε σύνοδος κορυφής μεταξύ γαλλικών και ισπανικών αρχών για την αντιμετώπιση του θέματος. 

Στην Catalunya, ένα πρόγραμμα επανεισαγωγής είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο πληθυσμός των αρκούδων από 3 το 1996 σε 43 στα τέλη του 2019, αλλά η επιτυχία του προγράμματος φέρνει προφανώς έναν κίνδυνο και αντιπαραθέσεις.


Διαβάστε επίσης: 

Ρουμανία: Αρκούδα Σκοτώνει 39χρονο Αθλητή – Προσοχή Σκληρές Εικόνες! (Vid)

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περάσματα τρυγονιών: Ανοιξιάτικη μετανάστευση

Περάσματα τρυγονιών: Ανοιξιάτικη μετανάστευση Την Τετάρτη 17 Απρίλη σημειώθηκε ένα μεγάλο πέρασμα τρυγονιών από τις Στροφάδες νήσους και τη Ζάκυνθο στο Ιόνιο πέλαγος. Το πέρασμα ξεκίνησε...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ