spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗχηρό µήνυµα µε πολλούς αποδέκτες

Ηχηρό µήνυµα µε πολλούς αποδέκτες

|

Η “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2022” αναμένεται να αποτελέσει σημείο συνάντησης των κυνηγών όλης της χώρας και ταυτόχρονα να αναδείξει τη δυναμική του κυνηγίου, την συνεισφορά του στην εθνική οικονομία, αλλά και την τεράστια συμβολή που έχουν οι κυνηγοί και οι οργανώσεις τους, στη διατήρηση της πανίδας του τόπου μας σε ισορροπία

Λίγες μέρες απομένουν για την πρεμιέρα της “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑΣ 2022”, που πέρα από μία κλαδική έκθεση, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Ειδικά εκείνους που κοιμούνται και ξυπνούν με ένα και μοναδικό σκοπό: Να απαγορευθεί το κυνήγι.

Δύο χρόνια… κόλαση

Πέρασαν δύο χρόνια χωρίς την “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ”, την κορυφαία έκθεση για το κυνήγι, τα όπλα, την κυνοφιλία, τη σκοποβολή, την ορειβασία, το κάμπινγκ, την ύπαιθρο και τον τουρισμό, και σε αυτό το διάστημα η κυνηγετική δραστηριότητα δέχθηκε πολλές και συντονισμένες επιθέσεις από τους κάθε λογής “ζωόφιλους”, “φιλόζωους”, “οικολόγους” και Μ.Κ.Ο. που έχουν δει το περιβάλλον ως ένα καλό “προϊόν” για να πλουτίζουν οι ιδιοκτήτες τους.

Η “Κυνηγεσία 2022” προετοιμάζεται πυρετωδώς για να υποδεχτεί τον περήφανο κόσμο των κυνηγών στο γνωστό χώρο, στο MEC της Παιανίας στις 8, 9 & 10 Απριλίου. Ειδικά φέτος, πάντως, η έκθεση των κυνηγών, δεν βασίζει τη δυναμική της μόνο στα προϊόντα που εκτίθενται, όσο πρωτοπόρα ή καινοτόμα και αν είναι αυτά…

Η κουλτούρα ενός ολόκληρου κόσµου

Αυτό που μετράει ακόμα περισσότερο είναι ότι, στους διαδρόμους της θα ζυμώνονται οι αντιλήψεις, οι κώδικες και η κουλτούρα ενός ολόκληρου κόσμου. Ενός ολόκληρου κόσμου που θα έρθει στην “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ” για να δει, να ακούσει, να διεκδικήσει, να μάθει, να ξαναβρεί φίλους, να αφουγκραστεί το καινούργιο, να υποκαταστήσει το έλλειμμα μιας περιόδου που το κυνήγι βρίσκεται σε “ανάπαυλα”, αλλά πάντα ζωντανό ως ιδέα!

Και αυτήν την παρουσία σας εκεί την έχουμε ανάγκη όλοι: την έχουμε ανάγκη εμείς που κάθε εβδομάδα πασχίζουμε για να υπάρχουν τα “Κυνηγετικά Νέα” στα περίπτερα, την έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις και οι οργανώσεις των κυνηγών που θα είναι εκεί, μα πάνω απ’ όλα την έχει ανάγκη το ίδιο το κυνήγι.

Ναι, είναι θέαμα, είναι διασκέδαση, είναι ψυχαγωγία, είναι αγορές, είναι ευκαιρίες, είναι συναντήσεις και χαμόγελα η “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ”… Πάνω απ’ όλα, όμως, πρέπει είναι ένα μήνυμα, με πολλούς αποδέκτες!

Πρέπει να μεταφέρει τη φωνή και την αντοχή ενός ολόκληρου κόσμου -του δικού μας κόσμου- ότι, παρά τις αντιξοότητες, θα συνεχίσει να είναι ζωντανός, δραστήριος, πολύχρωμος και… ανταγωνιστικός, απέναντι σε όσους τον υποτιμούν ή τον επιβουλεύονται…

Όχι στην αποµόνωση

Η “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ” καλείται να αποδείξει ότι γύρω από το κυνήγι συνεχίζει να ανασαίνει, να ζει, να ζυμώνεται και να διεκδικεί ένας ολόκληρος κόσμος, που ΠΟΤΕ δεν θα ανεχθεί την απομόνωσή του στη… σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, που κάποιοι θα ήθελαν να τον τοποθετήσουν. Ένα “σάλπισμα” και ένα “σύνθημα” θα είναι από την Παρασκευή 8 Απριλίου και για ένα τριήμερο η “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ”…

Εμείς εδώ στην εφημερίδα και στο περιοδικό, αναλάβαμε τα ρίσκα που μας αναλογούσαν (και δεν είναι λίγα)! Το ίδιο και οι επιχειρηματίες και οι οργανώσεις που μπορούσαν, ή που είχαν τη δυνατότητα να εκτιμήσουν τι “κρίνεται”. Από το πρωί της δεύτερης Παρασκευής του Απρίλη, όμως, τα πράγματα αφήνονται σε εσάς, γιατί εσείς είστε που θα στείλετε το “μήνυμα”!

Χωρίς αφορισµούς, απαγορεύσεις και ιδεοληψίες

Το μήνυμα που θα εκπέμψουν μέσω της “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑΣ 2022” οι 200.000 και πλέον κυνηγοί που ζουν, κινούνται, ταυτίζονται και βιώνουν την ύπαιθρο, παραμένουν αταλάντευτοι σε μία βασική αρχή:

Ότι η κυνηγετική δραστηριότητα θα συνεχίσει να υπάρχει χωρίς αφορισμούς, απαγορεύσεις, ιδεοληψίες και πέρα από κάθε λογής προσκόμματα που κάποιοι “σκαρφίζονται” για την μειώσουν ή να την εξαφανίσουν. Η “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2022” αναμένεται να αποτελέσει σημείο συνάντησης των κυνηγών όλης της χώρας και ταυτόχρονα να αναδείξει τη δυναμική του κυνηγίου, τη συνεισφορά του στην εθνική οικονομία, αλλά και τεράστια συμβολή που έχουν οι κυνηγοί και οι οργανώσεις τους στη διατήρηση της ισορροπίας στην πανίδα του τόπου.

Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στην έκθεση που θα γίνει στο MEC της Παιανίας υπό την αιγίδα της Kυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, της ΠΕΒΕΚΕ και του Υπουργείου Τουρισμού, έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετές περιφέρειες, προκειμένου αφενός να δείξουν την αρωγή τους στην κυνηγετική δραστηριότητα και αφετέρου να αναδείξουν προϊόντα και προορισμούς που θα συναρπάσουν τους επισκέπτες.

Τέλος, η διοργάνωση έχει απευθυνθεί στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να κηρύξει την έναρξη της έκθεσης. Και αυτή είναι μία κίνηση, ένας συμβολισμός, που έχει την αξία του.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσσωμη η ηγεσία των κυνηγών στην «Κυνηγεσία 2024»

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες στην Έκθεση Κυνηγεσία 2024! Στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024» έδωσε βροντερό «παρών» σύσσωμη η ηγεσία της κυνηγετικής οικογένειας, από την Συνομοσπονδία και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ