spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ "έκθεση Κυνηγεσία" ανοίγει ξανά τις πόρτες της...

Η “έκθεση Κυνηγεσία” ανοίγει ξανά τις πόρτες της…

|

Δύο χρόνια χωρίς την έκθεση ήταν πολλά… Τώρα που οι συνθήκες το επιτρέπουν, η κορυφαία διοργάνωση για το κυνήγι, τα όπλα, την κυνοφιλία, τη σκοποβολή, την ορειβασία, το κάμπινγκ, την ύπαιθρο και τον τουρισμό, επιστρέφει, 8, 9 & 10 Απριλίου στο MEC Παιανίας.

Ας ξανασυστηθούμε, γιατί, με τον κορονοϊό και τα μέτρα που πάρθηκαν από το 2019 μέχρι σήμερα για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας, κάπου… χαθήκαμε.

Έχουμε και λέμε:

  1. ” Έκθεση Κυνηγεσία 2022”
  2. Τόπος: ΜEC Παιανίας
  3. Ημερομηνία: 8, 9 & 10 Απριλίου
  4. Υπό την αιγίδα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της ΠΕΒΕΚΕ και του Υπουργείου Τουρισμού.

Τα ρεκόρ είναι για να… σπάνε

Με τη διοργάνωση να έχει βάλει τις μηχανές να δουλεύουν στο φουλ, προκειμένου τα πάντα να είναι στην εντέλεια στις 8 του Απρίλη -τι μας έμεινε δηλαδή, ένας μήνας όλος κι όλος- η πρώτη ευχάριστη νότα που φτάνει από κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι η δίψα των κυνηγών να σμίξουν ξανά στην δική τους έκθεση. Με αυτήν τη διαπίστωση, λοιπόν, είναι πολλοί εκείνοι που λένε ότι η “Κυνηγεσία 2022” αναμένεται να “σπάσει” κάθε προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης σε κυνηγετική έκθεση, επιβεβαιώνοντας την αυτοπεποίθηση ενός ολόκληρου κόσμου, που συνδέεται βιωματικά με τη φύση και την ύπαιθρο.

Η πιο μεγάλη και λαμπρή γιορτή του κυνηγίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος υπό την αιγίδα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα πολύχρωμο κοινό. Εντός της έκθεσης θα βρείτε ότι καινούριο “κυκλοφορεί” γύρω από το κυνήγι και τις άλλες δραστηριότητες της φύσης…

Χιλιάδες προϊόντα και καλαίσθητα περίπτερα που έχουν σχέση με το κυνήγι, την κυνοφιλία, τη σκοποβολή, την ορειβασία, το κάμπινγκ, την ύπαιθρο και τον τουρισμό, περιμένουν τους επισκέπτες… να τα ανακαλύψουν!

Πανδαισία εκδηλώσεων

Όμως, η “Κυνηγεσία 2022” φιλοδοξεί να αναδειχτεί σε κάτι περισσότερο από ένα εμπορικό γεγονός. Πάνω από όλα είναι μία γιορτή, όπου επιχειρηματίες και επισκέπτες μοιράζονται τα ίδια πάθη.

Γι’ αυτό και επί ένα τριήμερο το ΜEC θα φιλοξενήσει εντυπωσιακά θεάματα, χαρούμενα events και εκδηλώσεις ενημέρωσης, που θα ψυχαγωγήσουν, θα ενημερώσουν και θα προβληματίσουν.

Μπορεί να φαντάζει… υπερβολή, αλλά είναι αλήθεια: ακόμη και αν επί ένα τριήμερο κάποιος δεν το κουνήσει ρούπι από το MEC, δύσκολα θα μπορέσει να παρακολουθήσει την πληθώρα των εκδηλώσεων της έκθεσης…

Διαλέξεις, σεμινάρια για κυνηγόσκυλα, όπλα, βλητική, σκοποβολή, κυνηγετικά μαχαίρια, επιδείξεις σκύλων και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους, θα γίνονται κάθε μέρα στον πολυχώρο της έκθεσης και στους ειδικά διαμορφωμένους στίβους.

Στην έκθεση, όπως συνέβη και σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, το παρών αναμένεται να δώσουν και πάλι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου. Περιδιαβαίνοντας τους χώρους του MEC θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αυτοπεποίθηση ενός ολόκληρου κόσμου που τους συνδέει η αγάπη για το κυνήγι, αλλά και η βιωματική τους σχέση με την ύπαιθρο, τα βουνά και τα δάση της πατρίδας μας.

Παρούσες οι Περιφέρειες

Η παρουσία των Περιφερειών αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την “Κυνηγεσία” τα προηγούμενα χρόνια και αναπόσπαστο κομμάτι της έκθεσης. Και φέτος, θα είναι πάλι εκεί, προσφέροντας στον κόσμο των κυνηγών μία ευχάριστη νότα, υποδηλώνοντας παράλληλα με περισσότερους από έναν τρόπους, την πολιτιστική διάσταση, την κουλτούρα και τις παραδοσιακές μνήμες που κουβαλάει μαζί του το κυνήγι στους τόπους της πατρίδας μας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Η λειτουργία ενός… σκοπευτηρίου για αεροβόλα όπλα μέσα στον χώρο της έκθεσης, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους να διασκεδάσουν και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα διεξαχθούν αρκετοί διαγωνισμοί σκοποβολής, με διαφορετικούς κανονισμούς και διαφορετικά ζητούμενα.

Τα εκπαιδευμένα γεράκια

Εκπαιδευμένα γεράκια και νυχτόβια αρπακτικά αποτέλεσαν το μεγάλο κλου στις προηγούμενες εκθέσεις, οπότε δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από την φετινή διοργάνωση. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν “θεάματα” με αυτά τα ιδιαίτερα πτηνά, και να μάθουν πως εκπαιδεύονται, πως κοινωνικοποιούνται, πως μαθαίνουν να κυνηγούν κ.λπ.

Και επιδότηση για τα πούλμαν…

Οι κυνηγοί είναι η ψυχή αυτής της έκθεσης. Και επειδή ζούμε σε χαλεπούς καιρούς, η διοργάνωση αποφάσισε και φέτος να επιδοτήσει τα πούλμαν που θα φέρουν στην έκθεση επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας.

Η επιδότηση αυτή θα είναι 100 ευρώ και θα δοθεί στους Κυνηγετικούς Συλλόγους που θα διοργανώσουν εκδρομές μελών τους στο MEC της Παιανίας (πούλμαν 50 θέσεων).

Κι ακόμη:

Στο ΜEC θα υπάρχουν πούλμαν που θα μεταφέρουν, δωρεάν, τον κόσμο από την Παιανία στον κόμβο Δουκίσσης Πλακεντίας (Μετρό – Προαστιακός – Αττική οδός) και φυσικά, θα κάνουν και το αντίστροφο δρομολόγιο. Όλα αυτά γίνονται για την όσο το δυνατόν πιο άνετη πρόσβαση του κόσμου στον χώρο της έκθεσης.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσσωμη η ηγεσία των κυνηγών στην «Κυνηγεσία 2024»

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες στην Έκθεση Κυνηγεσία 2024! Στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024» έδωσε βροντερό «παρών» σύσσωμη η ηγεσία της κυνηγετικής οικογένειας, από την Συνομοσπονδία και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ