spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταH επίθεση μιας αγέλης λύκων σε ένα κοπάδι αγελάδων (βίντεο)

H επίθεση μιας αγέλης λύκων σε ένα κοπάδι αγελάδων (βίντεο)

|

Αρκετοί λύκοι επιτίθενται συντονισμένα στις αγελάδες  τη νύχτα που βρίσκονταν στην ύπαιθρο. Μια κάμερα νυκτός καταγράφει τον τρόπο της επίθεσης.

Για να απεικονίσει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, ένας βιολόγος παρουσιάζει ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση ενός ολόκληρου κοπαδιού σε ένα κοπάδι αγελάδων .

Οι εικόνες καταγράφηκαν στο Col du Marchairuz, ένα ψηλό ορεινό πέρασμα στα βουνά Jura, στην Ελβετία. Εκεί βόσκουν κοπάδια αγελάδων, τα οποία, όπως δείχνει η καταγραφή δέχονται επίθεση από τα αρπακτικά.

Οι πληθυσμοί λύκων στην Ελβετία βρίσκονται σε μια σταθερή αύξηση από την πρόσφατη ανακάλυψή τους στη συγκεκριμένη περιοχή. Το κοπάδι αποτελείται από τέσσερα ενήλικα δείγματα και πέντε νεαρά , αν και αναφορές των τελευταίων εβδομάδων κάνουν λόγο για δύο ακόμη ενήλικες που εισχώρησαν πρόσφατα στην ομάδα. Εκεί, δύο αγέλες λύκων άρχισαν σύντομα να πραγματοποιούν επιθέσεις.

Οι λύκοι ενεργούν συντονισμένα για να ξεκόψουν τα ενήλικα μοσχάρια. Όταν το καταφέρνουν, ο ένας εστιάζει σε ένα από αυτά τα μοσχάρια. Αλλά οι αγελάδες αντιδρούν και μαζεύονται γύρω του για να προσπαθήσουν να το κρατήσουν ασφαλή.

Ο ειδικός στους λύκους που εμφανίζεται να σχολιάζει το βίντεο είναι ο Jean-Marc Landry, βιολόγος και ηθολόγος, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει 14 επιθέσεις σε βοοειδή και κατσίκες στην περιοχή, προβλέπει ότι θα αυξηθούν στο μέλλον καθώς το κοπάδι θα μεγαλώσει.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση αρνείται τον έλεγχο των ζώων και αυτή τη στιγμή συζητά τη δυνατότητα δράσης για τον έλεγχο των πληθυσμών λύκων καθώς έχει ήδη προκληθεί ζημιά στα ζώα.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγριογούρουνο αντιμετωπίζει τέσσερις λύκους: «Ένας αλλά κάπρος» – Βίντεο

Αγριογούρουνο αντιμετωπίζει τέσσερις λύκους: «Ένας αλλά κάπρος» Η εκπληκτική στιγμή που ένα μοναχικό αγριογούρουνο απωθεί μια αγέλη πεινασμένων λύκων Ένα ακόμη βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα που...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ