spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Δανία ξεθάβει εκατομμύρια μινκ - Ανησυχία για τον κίνδυνο ρύπανσης!

Η Δανία ξεθάβει εκατομμύρια μινκ – Ανησυχία για τον κίνδυνο ρύπανσης!

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Η Δανία είναι έτοιμη να ξεθάψει εκατομμύρια μινκ που θανατώθηκαν λόγω μιας μεταλλαγμένης μορφής κορονοϊού.

 

Σε περίπου τέσσερα εκατομμύρια μινκ αναμένεται να γίνει εκταφή από μαζικούς τάφους. Στη συνέχει τα ζώα θα αποτεφρωθούν για την πρόληψη της ρύπανσης, δήλωσε η κυβέρνηση. Αυτό θα συμβεί τον Μάιο, όταν σύμφωνα με αξιωματούχους θα έχει περάσει ο κίνδυνος μόλυνσης από τα νεκρά ζώα.

Περισσότερα από 15 εκατομμύρια μινκ θανατώθηκαν στη Δανία, καταστρέφοντας τη βιομηχανία γούνας – τη μεγαλύτερη στην ΕΕ.

Μερικά από τα ζώα, που θάφτηκαν σε μαζικούς τάφους σε μια στρατιωτική περιοχή στα δυτικά της χώρας επανεμφανίστηκαν λόγω των αερίων αζώτου και φωσφόρου, που παράγονται από την αποσύνθεση τους.

Οι δύο χώροι ταφής είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενοι, καθώς ο ένας βρίσκεται κοντά σε μια λίμνη, όπου συχνά κολυμπά κόσμος και ο άλλος όχι πολύ μακριά από μια πηγή πόσιμου νερού. Οι κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί για τον πιθανό κίνδυνο μόλυνσης.

Το υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας, από την πλευρά του, δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τη στήριξη του κοινοβουλίου για να προχωρήσει στις εκταφές το επόμενο έτος.

«Μόλις τα μινκ δεν θα είναι πλέον μολυσμένα με Covid-19, θα μεταφερθούν σε εγκατάσταση αποτέφρωσης, όπου θα καούν ως εμπορικά απόβλητα», ανέφερε το υπουργείο.

Η Δανία ανακοίνωσε στις αρχές του περασμένου μήνα ότι θα εξοντώσει ολόκληρη την παραγωγή μινκ, μετά από την εμφάνιση μιας μεταλλαγμένης μορφής κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε εκτροφεία. Υπήρχαν ανησυχίες δε, ότι η μεταλλαγμένη αυτή παραλλαγή του ιού θα μπορούσε να απειλήσει την αποτελεσματικότητα των μελλοντικών εμβολίων. Η κυβέρνηση αργότερα παραδέχτηκε ότι η σφαγή των μινκ ήταν λανθασμένη κίνηση.

Με πληροφορίες του BBC/dr.dk
Πηγή: lifo

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύκοι καταβροχθίζουν ένα ελάφι σε χώρο στάθμευσης – Βίντεο

Λύκοι καταβροχθίζουν ένα ελάφι σε χώρο στάθμευσης Οι λύκοι έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε σημείο που αποτελεί και αντικείμενο συζήτησης της κομισιόν....
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ