spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιγάντιο αγριογούρουνο εισβάλλει στον κήπο ενός σπιτιού: Η αστυνομία πυροβολεί και το...

Γιγάντιο αγριογούρουνο εισβάλλει στον κήπο ενός σπιτιού: Η αστυνομία πυροβολεί και το σκοτώνει – Βίντεο

|

Γιγάντιο αγριογούρουνο εισβάλλει στον κήπο ενός σπιτιού: Η αστυνομία πυροβολεί και το σκοτώνει

Το βίντεο βάζει φωτιά στα κοινωνικά δίκτυα και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί, καθώς το μέγεθος, η δύναμη και η έλλειψη κρίσης αυτού του αγριογούρουνου είναι εντυπωσιακά.

Το μεγάλο αγριογούρουνο στις εικόνες του βίντεο δεν είναι άγνωστο στη σκηνή και είχε ήδη τραυματίσει σοβαρά έναν κάτοικο της περιοχής που μετέφερε από το δάσος καυσόξυλα και δύο γείτονές του στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Και πάλι, ο κάπρος εθεάθη στην αρχή της εβδομάδας να περιφέρεται στους κήπους της πόλης Proaza στην Ισπανία και οι κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία επί τόπου.

Αυτές είναι οι συνέπειες του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων στην Ευρώπη. Στην επέκταση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων πρέπει να προσθέσουμε τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες και άλλα είδη ζώων, τα τροχαία ατυχήματα που προκαλεί και τις συνεχείς επιδρομές που πραγματοποιεί σε πόλεις και κατοικημένες περιοχές.

Την Κυριακή ένα αγριογούρουνο επιτέθηκε σε κάτοικο της πόλης Προάζα της Αστούριας την ώρα που μετέφερε καυσόξυλα. Το ίδιο αγριογούρουνο είχε επιτεθεί σε δύο γείτονες την προηγούμενη μέρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικές αρχές αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους για να αποκρούσουν επιθέσεις αγριόχοιρων ή να αποτρέψουν ζημιές προς τους πολίτες.

Μια ομάδα έξι αστυνομικών απαντά σε κλήση μιας γειτόνισσας που έχει ειδοποιήσει τους πράκτορες για την παρουσία ενός αγριογούρουνου στην περιοχή όπου συνήθως παίζει η μικρή της κόρη.

Οι αστυνομικοί στην αρχή κρατούν αποστάσεις από το αγριογούρουνο.

Προσπαθούν να το κάνουν να βρει την τρύπα από την οποία μπήκε στον κήπο με δική του πρωτοβουλία. Παρόλο που το αγριογούρουνο δεν πιέζεται επιτίθεται στον συρμάτινο φράχτη που χωρίζει το γκαζόν από δύο διπλανά σπίτια.

Επίθεση στους αστυνομικούς

Το αγριογούρουνο καταστρέφει τον μεταλλικό φράχτη σαν να ήταν χαρτί. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα αμφιβολίας, η αντίδραση του κάπρου είναι να επιτεθεί στους ένοπλους αστυνομικούς. Οι δημόσιοι υπάλληλοι του σώματος ασφαλείας δείχνουν τον επαγγελματισμό τους προσπαθώντας να αποφύγουν τη θανάτωση του ζώου, μέχρι ο θάνατός του να είναι αναπόφευκτος.

Οι δύο αστυνομικοί πυροβολούν πολλές φορές το ζώο με τα όπλα τους όταν εκείνο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτούς. Χρειάζονται επτά βολές για να το σταματήσουν και να το καταρρίψουν.

Μια λαμπρή παρέμβαση των παραγόντων των αρχών που έχει καταφέρει να αποφύγει σωματικούς τραυματισμούς στους κατοίκους της κατοικημένης περιοχής.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

 

Πληροφορίες από club-caza

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Ένα μεγάλο αγριογούρουνο περιφερόταν στις καλλιέργειες – Βίντεο

Κοζάνη: Ένα μεγάλο αγριογούρουνο περιφερόταν στις καλλιέργειες Τα αγριογούρουνα όλο και περισσότερο παρουσιάζονται υπό το φως της ημέρας άλλοτε σε πεδινές κι άλλοτε σε αστικές...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ