spot_img
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιάννενα: Πληθαίνουν οι κλοπές κυψελών με μελίσσια!

Γιάννενα: Πληθαίνουν οι κλοπές κυψελών με μελίσσια!

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

«Πονοκέφαλο» και έντονο προβληματισμό προκαλούν στους μελισσοκόμους οι συχνές, το τελευταίο διάστημα, περιπτώσεις κλοπών κυψελών.

Πριν λίγα 24ωρα κλάπηκαν περίπου δέκα κυψέλες, από τον χώρο της Ιεράς Μονής Βελλάς, οι οποίες μάλιστα είχαν παραχωρηθεί από μελισσοκόμους, προκειμένου να γίνεται η πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων. Επίσης, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων κλάπηκαν κυψέλες και στην παραλίμνια περιοχή, στο ύψος της Μονής Δουραχάνης, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων «Ο Αρισταίος» Τάσος Ποντίκης.

Αυτό που ανησυχεί τον κλάδο είναι ο τρόπος που γίνονται αυτές οι κλοπές, με την τελευταία στην Ι. Μ. Βελλάς να γίνεται σε δύο… δόσεις, δηλαδή ο «δράστης» πήγε στο σημείο δύο φορές, κατά τις νυχτερινές ώρες.

«Η έκταση και ένταση του φαινομένου μας ανησυχεί και μας βάζει σε σκέψεις περίεργες. Η συγκεκριμένη ενέργεια πρέπει να γίνει από κάποιον που γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τα μελίσσια, και αυτό από μόνο του είναι πιο ανησυχητικό. Δηλαδή μέσα στους μελισσοκόμους υπάρχουν κάποιοι που ενεργούν με αυτόν τον τρόπο και δεν ξέρω τι θέλουν να αποκομίσουν. Το να φτιάξεις μελίσσια δεν είναι δύσκολο και το ξέρουν όσοι ασχολούνται με αυτό. Το να κλέψεις μελίσσια από συνάδελφο και συγκεκριμένα από παιδιά που τα έχουν ανάγκη για να εκπαιδευτούν πρακτικά και να μάθουν, είναι ακόμη πιο δυσάρεστο για να μην το χαρακτηρίσω διαφορετικά. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, εκτός των άλλων που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας. Επειδή το έχω βιώσει, είναι σαν να μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου, ένα από τα χειρότερα συναισθήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ποντίκης.

 

Πηγή: agon

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύκοι, αρκούδες και τσακάλια…

Λύκοι, αρκούδες και τσακάλια... Τα ορατά προβλήματα όλοι είμαστε σε θέση να τα δούμε. Με τα αόρατα τί γίνεται; Αυτό που σίγουρα μπορούμε να δούμε είναι...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ