spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓερμανία - πλημμύρες: Εκατοντάδες νεκροί – Η μεγαλύτερη καταστροφή μετά τον...

Γερμανία – πλημμύρες: Εκατοντάδες νεκροί – Η μεγαλύτερη καταστροφή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

|

Τραγικός ο απολογισμός της καταστροφής – Στις πληγείσες περιοχές η Μέρκελ

Τουλάχιστον 133 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 1500 αγνοούνται από τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία. «Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την καταστροφή», στην περιοχή Ρηνανίας – Παλατινάτου, από τις πλέον πληγείσες, σύμφωνα με την αστυνομία του Κόμπλεντς. Ο απολογισμός αυτός έρχεται να προστεθεί στους 43 νεκρούς στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, μια ακόμα περιοχή της Γερμανίας που επλήγη από την καταστροφή. Και στα δύο κρατίδια εξακολουθούν να αγνοούνται δεκάδες άνθρωποι.

germania-plymmires4.jpg
 
Κοντά στην Κολονία, στο Έρφστατ, ένα μέρος του χωριού κυριολεκτικά κατέρρευσε, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε την Παρασκευή, 16 Ιουλίου. Οι εντυπωσιακές εικόνες από την περιοχή δείχνουν έναν τεράστιο κρατήρα, γεμάτο με όγκους χώματος, λάσπη και συντρίμμια. Οι αρχές εκτιμούν ότι πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην κοινότητα αυτήν. Τα θύματα αναμένεται να αυξηθούν.  «Όσο αντλούμε τα νερά και αδειάζουμε τα υπόγεια, βρίσκουμε πτώματα ανθρώπων. Δεν μπορώ να πω ποιος θα είναι ο τελικός απολογισμός», είπε ο Ρότζερ Λέβεντς, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου που χτυπήθηκε από τη θεομηνία, μαζί με τη γειτονική Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. 
germania-plymmires2.jpg
 
Περίπου χίλιοι στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αλλά και στην απομάκρυνση των μπάζων. Πλέον, θα ξεκινήσει και η αποκατάσταση των ζημιών: τα δίκτυα φυσικού αερίου και τηλεφώνου αχρηστεύτηκαν σε πολλές περιοχές και εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι.
 
 
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στη χώρα αυτή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι αρχές φοβούνται ότι το εύρος της τραγωδίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί πλήρως.

Επίσκεψη Μέρκελ στις πληγείσες περιοχές 

 
Εντωμεταξύ, η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ αναμένεται να ταξιδέψει στο δυτικό κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου.  Η Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποίησε την Παρασκευή, 16 Ιουλίου, μια βιντεοδιάσκεψη με τον Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, η οποία βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της καταστροφής, για να ενημερωθεί για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, τόνισε μια κυβερνητική εκπρόσωπος.
 
Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD μετέδωσε πως η Μέρκελ θα επισκεφτεί την Κυριακή την Σουλντ, μια από τις πλέον πληγείσες πόλεις. «Η ομοσπονδιακή καγκελάριος βρίσκεται σε συνομιλίες με τοπικές κυβερνήσεις για μια πρώτη επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

 

Η Μέρκελ συνομίλησε και με την πρωθυπουργό της Ρηνανίας – Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ, που την ενημέρωσε για την κατάσταση στην περιοχή και τις εν εξελίξει επιχειρήσεις διάσωσης. Η καγκελάριος δεσμεύτηκε για παροχή στήριξης στις τοπικές αρχές.

 
Πηγή: Έθνος
 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ