spot_img
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓαλλία: Μια γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό σε κυνήγι αγριόχοιρου

Γαλλία: Μια γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό σε κυνήγι αγριόχοιρου

|

Γαλλία: Μια γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό σε κυνήγι αγριόχοιρου

Η 67χρονη τραυματίστηκε «πάνω από την καρδιά» καθώς η παρέα του κυνηγιού διέσχιζε ένα χωράφι με καλαμπόκι την Κυριακή

Μια Βρετανίδα πέθανε αφού πυροβολήθηκε από τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου στη Γαλλία την Κυριακή, σε αυτό που ο εισαγγελέας περιέγραψε ως «δραματικό ατύχημα».

Η 67χρονη τραυματίστηκε «πάνω από την καρδιά» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Saint-Brieuc της Βρετάνης, όπου πέθανε γύρω στο μεσημέρι, δήλωσε ο εισαγγελέας, Nicolas Heitz.

Η ομάδα κυνηγιού περίπου δώδεκα ατόμων διέσχιζε ένα χωράφι με καλαμπόκι στην περιοχή Goudelin όταν η γυναίκα πυροβολήθηκε στο στήθος.

«Οι κυνηγοί προχωρούσαν μέσα από ένα χωράφι με καλλιέργεια καλαμποκιού όταν ένας από αυτούς, ένας 69χρονος άνδρας, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, πυροβόλησε με το τουφέκι τοποθετημένο στον ώμο, με τη κάννη στραμμένη προς τα πίσω», σύμφωνα με τον Τύπο, ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα και επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο πυροβολισμός έφτασε στην σύντροφό του… και της οποίας η σφαίρα προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα πάνω από την καρδιά».

Οι χωροφύλακες της ταξιαρχίας Lanvollon κλήθηκαν για κυνηγετικό ατύχημα στο Goudelin γύρω στις 11 το πρωί, ανακοίνωσε η εισαγγελία. Η γυναίκα πέθανε στις 12.20 το μεσημέρι, παρά την επέμβαση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Ένας 69χρονος τέθηκε υπό κράτηση και ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία.

Αν και οι ακριβείς συνθήκες του πυροβολισμού δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, οι πρώτες έρευνες διαπίστωσαν ότι ο δράστης δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, είπε ο Χάιτζ.

Η νεκροτομή ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Τετάρτη.

Ο θάνατος μιας πεζοπόρου από μία έφηβη που κυνηγούσε αγριογούρουνο τον περασμένο Φεβρουάριο αναζωπύρωσε μια πικρή συζήτηση σχετικά με αυστηρότερους κανονισμούς της κυνηγετικής παράδοσης της Γαλλίας. Η 25χρονη γυναίκα περπατούσε με μια φίλη της σε ένα σηματοδοτημένο μονοπάτι κοντά στο Aurillac στην πυκνά δασωμένη περιοχή Cantal όταν χτυπήθηκε από μια αδέσποτη σφαίρα. Πέθανε ακαριαία.

Γαλλία: Μια γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό σε κυνήγι αγριόχοιρου

Το συμβάν πυροδότησε διαμάχη σχετικά με τα κυνηγετικά ατυχήματα στη Γαλλία και το κατά πόσον πρέπει να επιβληθούν σκληροί νέοι κανόνες που να περιορίζουν το κυνήγι σε συγκεκριμένες ημέρες ή Σαββατοκύριακα.

Η Γαλλία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κυνηγών στην Ευρώπη. Είναι η μόνη χώρα που επιτρέπει το κυνήγι κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου – σε αντίθεση με άλλες χώρες που έχουν θέσει σε εφαρμογή ημέρες μη κυνηγιού.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερη ρύθμιση αυτής της δραστηριότητας», δήλωσε ο Yannick Jadot, υποψήφιος για την προεδρία των Πρασίνων. Είπε ότι μια δημοσκόπηση της Ipsos έδειξε ότι το 61% των Γάλλων ήθελε να απαγορευτεί το κυνήγι τα Σαββατοκύριακα και τις σχολικές αργίες

Ο Jean-Luc Melenchon, ο οποίος προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των αριστερών υποψηφίων, είπε ότι αυτή η «αποτρόπαια καταστροφή πρέπει να μας κάνει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε». Ζήτησε την απαγόρευση του κυνηγιού των Σαββατοκύριακων και των σχολικών αργιών «γιατί τότε υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος». Αλλά επισήμανε ότι δεν ήθελε να απαγορεύσει τελείως το κυνήγι καθώς αυτό θα προκαλούσε χάος στη Γαλλία.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύκος ενδέχεται να κατασπάραξε τον μικρό Εμίλ – Ισχυρισμός σοκ μετά την ανακάλυψη των οστών του δίχρονου

Λύκος ενδέχεται να κατασπάραξε τον μικρό Εμίλ - Ισχυρισμός σοκ μετά την ανακάλυψη των οστών του δίχρονου Ο μικρός Γάλλος Εμίλ μπορεί να φαγώθηκε από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ