spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓκάφα σε ΦΕΚ: Μπέρδεψαν την ιερακοθηρία με την... προικοθηρία!

Γκάφα σε ΦΕΚ: Μπέρδεψαν την ιερακοθηρία με την… προικοθηρία!

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

Οι συντάκτες της κοινής απόφασης τριών υπουργείων μπέρδεψαν τα γεράκια με την προίκα σε ένα λάθος που πέρασε απαρατήρητο αλλά εντόπισαν χρήστες στα social media

Μία γκάφα για την οποία ευθύνη φαίνεται να έχουν η κεκτημένη ταχύτητα και ο δαίμων του τυπογραφείου, εντοπίστηκε σε κοινή υπουργική απόφαση σχετική με την ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην χρησιμοποίηση γερακιών στο κυνήγι.

Στο κείμενο της απόφασης που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και, Ανάπτυξης ορίζονται ζητήματα που αφορούν τόσο τα πτηνά που πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο και την εκπαίδευση που πρέπει να έχουν οι ιερακοθήρες (γερακάρηδες) συνθέτοντας το ισχύον πλαίσιο για την ιερακοθηρία.

Αυτή η τελευταία λέξη όμως φαίνεται ότι μπέρδεψε τους συντάκτες του ΦΕΚ οι οποίοι εκ παραδρομής στο άρθρο 6 αντί για ιερακοθηρία (κυνήγι με γεράκια) έγραψαν «προικοθηρία».

proikothiria-1

proikothiria


Γράφει χαρακτηριστικά το επίμαχο εδάφιο: «γ. Ανάπτυξη στους εκπαιδευομένους των εφαρμοζόμενων τεχνικών και πρακτικών προικοθηρίας, ανάλογα με το επίπεδο χειριστή για το οποίο αξιολογούνται και ενημέρωση αναφορικά με την υποχρέωση τήρησης των όρων ευζωίας των θηρευτικών πτηνών».

Σημειωτέον ως προικοθηρία ορίζεται ως «η επιδίωξη γάμου με γυναίκα που να διαθέτει μεγάλη προίκα».

Το λάθος εντόπισε και δημοσιοποίησε στο Facebook ο δημοσιογράφος, Γιώργος Λιάλιος.
 
 
Πηγή: protothema
 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις – Βίντεο

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει νεαρούς να καταδιώκουν μέσα στη...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ