spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓ’ ΚΟΠ: Απελευθέρωση φασιανών στη νότια Ηλεία

Γ’ ΚΟΠ: Απελευθέρωση φασιανών στη νότια Ηλεία

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Τον θηραματικό πληθυσμό του Κυνηγετικού Φασιανού (Phasianuscolchicus) σχεδιάζουν να ενισχύσουν στην περιοχή από τον Αλφειό έως το Σαμικό οι κυνηγετικοί σύλλογοι Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, Κρεστένων και Πύργου. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε το αίτημα της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ’ ΚΟΠ) και το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία.

 

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έθεσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η διάθεση και η προμήθεια των θηραμάτων θα γίνει από νομίμως λειτουργούντα εκτροφεία και κυνηγετικοί σύλλογοι θα πρέπει να αναφέρουν άμεσα στις εποπτεύουσες αρχές τα προτεινόμενα εκτροφεία από τα οποία θα προμηθευτούν τα προς απελευθέρωση είδη, μαζί με τα παραστατικά της νόμιμης λειτουργίας τους εάν δεν είναι κρατικά.

Επίσης θα πρέπει να τηρηθούν σχολαστικά οι προβλεπόμενες διαδικασίες προμήθειας, διακίνησης και απελευθέρωσης, οι οποίες θα τελούν σε κάθε στάδιο σε απόλυτη γνώση και εποπτεία της αρμόδιας Δασικής Αρχής, και κυρίως να εξασφαλιστεί ο υγειονομικός έλεγχος των ατόμων που πρόκειται να απελευθερωθούν. Κατόπιν οι σύλλογοι οφείλουν να ενημερώσουν τη Διεύθυνση Δασών Ηλείας και τα Δασαρχεία της περιοχής για το ποιος θα παραλάβει, διακινήσει και απελευθερώσει τα πουλιά από πλευράς τους και να ορίσουν αρμόδιο υπάλληλο ώστε στη συνέχεια να παρακολουθήσει την εξέλιξη της απελευθέρωσης προκειμένου να αναφέρει τα ποσοστά επιτυχίας.

Οι απελευθερώσεις θα πρέπει να γίνουν πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου σε χρόνο όσο το δυνατόν απομακρυσμένο από την έναρξη θήρας των ειδών και σε καμία περίπτωση μικρότερο των 30 ημερών. Κατά την παραμονή των πτηνών στους χώρους προσωρινής διαμονής και τη διαδικασία εγκλιματισμού τους, να παρθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα υγιεινής και φροντίδας και συγκεκριμένα καθημερινή τροφή και καθαρό νερό, απομάκρυνση περιττωμάτων και άρρωστων ατόμων, φαρμακευτικά συμπληρώματα και κτηνιατρική παρακολούθηση.

 

Πηγή: e-artemis

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου: Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου: Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κρανιδίου, αφουγκραζόμενοι τα τεράστια...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ