spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦθιώτιδα: Συλλήψεις για ψάρεμα στο «Λιβάρι» του Μαλιακού

Φθιώτιδα: Συλλήψεις για ψάρεμα στο «Λιβάρι» του Μαλιακού

|

[module Svestonof}

 

Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός παράνομων αλιευτικών εργαλείων μετά από έφοδο στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων…

 

Στοιχεία από τις συλλήψεις που έγιναν στο «απαγορευμένο» του Μαλιακού κόλπου, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμεναρχείο Στυλίδας.

Το ρεπορτάζ του “LamiaReport”, κάνει λόγο για τη σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή «Λιβάρι» του Μαλιακού, οι οποίοι κατελήφθησαν να κατέχουν παράνομα αλιευτικά εργαλεία τα οποία και κατασχέθηκαν. Στη συγκεκριμένη περιοχή σημειώνεται ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε κίνηση – κυκλοφορία και διενέργεια αλιείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ πρόκειται για δύο Κινέζους και έναν Αλβανό οι οποίοι δραστηριοποιούνται και επιχειρηματικά στη Φθιωτική πρωτεύουσα! Για τον έναν μάλιστα το επίσημο δελτίο του Λιμεναρχείου κάνει λόγο ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοιο θέμα την Υπηρεσία και σε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός παράνομων αλιευτικών εργαλείων.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν για τη ζημιά που συντελείται στο Μαλιακό από παρόμοιες δραστηριότητες, έλεγαν στο LamiaReport ότι σε μια ακτίνα 1-2 χιλιομέτρων με τη χρήση ειδικών εργαλείων οι λαθροαλιείς δεν αφήνουν τίποτα ζωντανό! Τέτοια “χτυπήματα” των Αρχών αποτελούν ανάσα για το ευαίσθητο οικοσύστημα.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας σημειώνεται ότι «αποκλειστικός στόχος της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας αποτελεί η καταστολή της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας στην προαναφερόμενη προστατευόμενη και περιβαλλοντικά ευαίσθητη θαλάσσια περιοχή», στέλνοντας το μήνυμα ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια συχνότητα.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ