spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦθιώτιδα: Κυνηγούσε αγριογούρουνα χωρίς άδεια και με παράνομο όπλο

Φθιώτιδα: Κυνηγούσε αγριογούρουνα χωρίς άδεια και με παράνομο όπλο

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

Φθιώτιδα: Κυνηγούσε αγριογούρουνα χωρίς άδεια και με παράνομο όπλο

Ποινή φυλάκισης για παράνομη κατοχή λειόκανων όπλων

Δύο υποθέσεις περί θήρας εξέτασε, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2022, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Στην πρώτη περίπτωση κατηγορούμενος ήταν κάτοικος χωριού του Δομοκού, για παράνομη θήρα και παράνομη μετατροπή λειόκανου όπλου.

Είχε εντοπιστεί από θηροφύλακα του Δασαρχείου Δομοκού, κοντά στο χωριό Πετρωτό, να θηρεύει αγριογούρουνα, χωρίς να έχει άδεια θήρας και επιπλέον να φέρει κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε παρανόμως μετατρέψει σε κοινό πυροβόλο όπλο.

Κρίθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετη αναστολή και 600 ευρώ χρηματική ποινή. Επιπλέον κατασχέθηκε το τροποποιημένο όπλο.

Στη δεύτερη περίπτωση πρόκειται για κάτοικο χωριού του Δήμου Μακρακώμης, ο οποίος είχε συλληφθεί γιατί κατείχε τρία (3) κυνηγετικά όπλα χωρίς να έχει εφοδιασθεί άδεια κατοχής τους. Μάλιστα για το ένα η άδεια είχε λήξει το μακρινό 2015!

Τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετη αναστολή και με την επιβάρυνση των δικαστικών εξόδων.

Πηγή: lamiareport

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγριoγούρουνα: Μείωση στα σημεία εντατικής θήρας

Αγριoγούρουνα: Μείωση στα σημεία εντατικής θήρας Το κυνήγι ως ο ακρογωνιαίος λίθος αντιστάθμισης στο πρόβλημα των αγριόχοιρων Η κυνηγετική περίοδος που μεσολάβησε υπήρξε για ακόμη μια...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ