spot_img
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦόβο προκαλούν οι αρκούδες στην Καστοριά!

Φόβο προκαλούν οι αρκούδες στην Καστοριά!

|

 

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Καστοριάς, ύστερα από εμφανίσεις αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές. Η τελευταία σημειώθηκε στην Μεσοποταμία.

Το πλήθος εμφανίσεων των αρκούδων έχουν θορυβήσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, φοβούμενοι και τις επιθέσεις των άγριων αυτών ζώων. Η τελευταία επίθεση αρκούδας καταγράφηκε πέρσι στην Αγία Άννα, με άτυχο τον 26χρονο Γιάννη Καμπούρη. Ο νεαρός άνδρας αποκόμισε ένα σπάσιμο στο χέρι, από την επίθεση αυτή και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο. 

Ο βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηγκαλάγιας, έχει επισημάνει αρκετές φορές την ανάγκη άμεσης δράσης από τους αρμόδιους φορείς:

“Τα ειδικά συνεργεία – ομάδες άμεσης επέμβασης – τα οποία συγκροτούνται από την αρμόδια θηροφυλακή της περιοχής και τις φιλοζωικές οργανώσεις, θα πρέπει να δρουν άμεσα, και να περιορίζουν αυτά τα ζώα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να είναι σε επιφυλακή για να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα”.

Ο Καστοριανός βουλευτής, επίστησε ιδιαίτερη προσοχή στις φιλοζωικές οργανώσεις (Αρκτούρος, Καλλιστώ), οι οποίες θα πρέπει να αναλάβουν και εκείνες τα μέτρα τους για να απομακρύνουν το κίνδυνο από οικισμούς της ευρύτερης περιοχής της Καστοριάς. 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ