spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦωτιά στην Βούλα: Προληπτικές εκκενώσεις σε γηροκομείο - Σε ύφεση η πυρκαγιά

Φωτιά στην Βούλα: Προληπτικές εκκενώσεις σε γηροκομείο – Σε ύφεση η πυρκαγιά

|

Πως εκτυλίσσεται, μέχρι στιγής, η φωτιά στην Βούλα…

Mεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Γλυφάδα και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε στην κορυφογραμμή και εν συνεχεία μέσω ρέματος έφθασε στα πρώτα σπίτια της Βούλας. Η φωτιά, που αργά το απόγευμα έχει πάρει κατεύθυνση για την Βάρη, έχει κάψει τουλάχιστον δύο σπίτια και αρκετά αυτοκίνητα, ενώ υπάρχουν ζημιές σε τουλάχιστον 23 κατοικίες. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με τη συνδρομή στρατού, αστυνομίας και εθελοντών δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ λίγο μετά τις 20:30 η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση με διάσπαρτες εστίες.

  • Εντολή για εκκένωση δόθηκε λίγο πριν τις 20:00 για τους οικισμούς: Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο, Εξοχή, το γηροκομείο «Άξιος Οδηγός» με 300 τρόφιμους καθώς και τα Παιδικά Χωριά SOS, για προληπτικούς λόγους. Το μεσημέρι είχε δοθεί εντολή για εκκένωση στο Πανόραμα Βούλας.
  • Τέσσερις κατάκοιτοι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Ασκληπιείο, καθώς καιένας πυροσβέστης στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
  • Οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης δηλώνουν ότι η φωτιά ξέσπασε από έκρηξη που σημειώθηκε σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ.
  • Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης δήλωσε ότι μετά την αντιμετώπιση της φωτιάς περίπου στις 16:00, ξέσπασε νέα φωτιά στο κοιμητήριο Βούλας και αυτή ήταν η αιτία που «αναζωπυρώθηκε» το μέτωπο.
  • Η φωτιά στη Βούλα λίγο μετά τις 20:30 βρισκόταν σε ύφεση, ωστόσο υπήρχαν διάσπαρτες εστίες όπως πάνω από τα Παιδικά Χωριά SOS που γίνονται προσπάθειες να ελεγθούν.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποτε υπήρχε ένα δάσος…

Κάποτε υπήρχε το Δάσος της Δαδιάς... Ίσως έτσι να ξεκινούν την αφήγηση οι Θρακιώτες πατεράδες και παππούδες στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Γιατί κάποτε...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ