spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦωτιά στην Βαρυμπόμπη - Πανοραμικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής! (pics...

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη – Πανοραμικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής! (pics +vid)

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

Τρομακτικές είναι οι εικόνες που μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από την φωτιά στην Βαρυμπόμπη που ξέσπασε το μεσημέρη της Τρίτης 3/08!

Ενώ οι αρχικές προβλέψεις προμήνυαν πως η φωτιά θα ελεγχθεί, καθώς η άπνοια και η χαμηλή βλάστηση στα σημεία που αρχικά εξαπλώθηκε η πυρκαγιά θα μπορούσαν να συντελέσουν στην εξουδετερωσή της, αντιθέτως η υψηλότατη θερμοκρασία σε συνδυασμό με την ξηρασία συντηρούν την φωτιά και καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσής της.

Αυτή τη στιγμή σύσσωμο το πυροσβεστικό σώμα καταβάλει τιτάνιες προσπάθειες, με σκοπό να απομακρύνει τον κίνδυνο και να σώσει ότι μπορεί! Δυστυχώς όμως, η ισχύς της φωτιάς έχει ήδη επιφέρει τεράστιες καταστροφές… Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν καεί σπίτια στην πλατεία Βαρυμπόμπης, ενώ η φωτιά έχει πλέον εξαπλωθεί σε Θρακομακεδόνες, Τατόι και Ολυμπιακό Χωριό με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τον χρόνο αφού καθώς η νύχτα πέφτει, τα εναέρια μέσα που συνδράμουν στη φωτιά θα σταματήσουν αναγκαστικά τη δράση τους.

Ανεπαρκείς κρίνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που αποδεικνύεται και από την κραυγή αγωνίας του δημάρχου Αχαρνών στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, όπου καίγονταν σπίτια αλλά δεν υπήρχε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα!

fotia\-varimpompi\-4

Έως τώρα έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά 70 κάτοικοι που βρίσκονταν σε διάσπαρτα σημεία κοντά στις φλόγες. Από τις συνολικά 14 κλήσεις για εγκλωβισμούς, σε εκκρεμότητα παραμένουν τρεις περιπτώσεις. Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες και ένας αστυνομικός οι οποίοι τελικά καταφέραν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Μέχρι στιγμής έχουν τυλιχθεί στις φλόγες σπίτια στην κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης αλλά και στον οικισμό Αδάμες. Το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει μέχρι τον πυροσβεστικό σταθμό του Ολυμπιακού Χωριού ενώ η πυρκαγιά έχει ήδη περάσει προς το ρέμα της Χελιδονούς το οποίο αποτελείται από πυκνή δασική έκταση.

fotia\-varimpompi\-5

fotia\-varimpompi\-6

Την ίδια στιγμή δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και το Ολυμπιακό Χωριό, ενώ οι πυροσβέστες στη Βαρυμπόμπη και στους Θρακομακεδόνες πραγματοποιούν εκκενώσεις πόρτα-πόρτα.

Έως τώρα έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Μορτέρο, Αδάμες, Φασίδερη και Βαρυμπόμπη.

Μέχρι στιγμής, 6 άνθρωποι έχουν διακομισθεί στο Σισμανόγλειο με αναπνευστικά προβλήματα ενώ ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με δύσπνοια στο 251. Τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Σισμανόγλειο και Γεννηματάς έχουν τεθεί σε εφημερία.

fotia\-varimpompi\-7

Η κυκλοφορία διακόπηκε ξανά και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά και από το ύψος της Λυκόβρυσης προς Λαμία.

Στην καρδιά της Βαρυμπόμπης, στην κεντρική πλατεία, σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ την ίδια στιγμή καίγονται τα πρώτα σπίτια στον οικισμό Αδάμες!

fotia\-varimpompi\-11

fotia\-varimpompi\-8

fotia\-varimpompi\-9

fotia\-varimpompi\-10

fotia\-varimpompi\-3

fotia\-varimpompi\-1

fotia\-varimpompi\-2

 

Με πληροφορίες από newsbreak.gr

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Κυνηγοί «επουλώνουν» τις πληγές της Πάρνηθας: Ρίψη 12 τόνων τροφής για την άγρια πανίδα! – Βίντεο

Οι Κυνηγοί στην Πάρνηθα: Ρίψη τροφής για την άγρια πανίδα! Οι δυσμενείς επιπτώσεις στα είδη της άγριας ζωής μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ