spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦωτιά στην Κορινθία: Καίγεται παρθένο δάσος – Εκκενώθηκαν το Αλεποχώρι, 6 οικισμοί...

Φωτιά στην Κορινθία: Καίγεται παρθένο δάσος – Εκκενώθηκαν το Αλεποχώρι, 6 οικισμοί και δύο μονές (video)

|

 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στην Κορινθία – Κατευθύνεται προς Αλεποχώρι – Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί και δύο μονές!

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση, στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου με την πυροσβεστική να προχωρά στην εκκένωση έξι οικισμών, του Αλεποχωρίου και δύο μοναστηριών.

Το μέτωπο της φωτιάς που καίει παρθένο δάσος κινείται προς το Αλεποχώρι οι κάτοικοι του οποίου έχουν ήδη απομακρυνθεί ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τους οικισμούς Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές και Μαυρολίμνη που εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκκενώθηκαν σήμερα, Πέμπτη, το πρωί, για προληπτικούς λόγους, οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής, καθώς και οι οικισμοί, Μάζη και Παρασκευά, διότι το πύρινο μέτωπο κινείτο ανατολικά και διέσχιζε τα Γεράνεια Όρη.

 

 

Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί περαιτέρω οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα, επτά πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ενώ συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

Όσον αφορά για ζημιές από την φωτιά, υπάρχουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μεμονωμένες και διάσπαρτες αναφορές, χωρίς όμως να έχει γίνει επίσημη καταγραφή.

«Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά. Η ΕΜΥ μας έδωσε εικόνα ότι η ένταση των ανέμων θα πέσει μετά από δύο ώρες» δήλωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη Μαρίνα στη Μαυρολίμνη, κατακαίοντας το παρθένο δάσος που έφτανε μέχρι τη θάλασσα.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η φωτιά, έχοντας διανύσει μια απόσταση περίπου επτά χιλιομέτρων, έφτασε στην περιοχή Μαυρολίμνη και έχει κάψει σπίτια.

Πηγή: newsbomb

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ