spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦΕΚ: Καθορισμός τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού

ΦΕΚ: Καθορισμός τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού

|

 

Ξεκινάει από τη Δευτέρα 3/8 η έκδοση των αδειών θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2020-2021!

 

Η απόφαση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Καθορίζουμε το ύψος των τελών έκδοσης αδειών θήρας, για το κυνηγετικό έτος 2020 – 2021 ως ακολούθως:

1. Για τους κυνηγούς, οι οποίοι είναι μέλη των αναγνωρισμένων ως συνεργαζομένων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κυνηγετικών Συλλόγων:

teli
teli

2. Για τους υπηκόους Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομογενείς, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους ημεδαπούς που εφοδιάζονται με άδεια κυνηγιού απευθείας από τις Δασικές Αρχές, τα προβλεπόμενα ανωτέρω τέλη ανά κατηγορία, άδειας θήρας, καταβάλλονται προσαυξανόμενα κατά ποσό που ανέρχεται στο ενενήντα τοις εκατό (90%) του ποσού της ετήσιας συνδρομής των Κυνηγετικών Συλλόγων, η οποία καθορίζεται εκάστοτε με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρ. 19 του ν. 3170/2003 (Α ́ 191).

Η ιδιότητα των διπλωματικών υπαλλήλων θα πιστοποιείται από την αρμόδια Προξενική Αρχή. Η άδεια δια- μονής των αλλοδαπών θα βεβαιώνεται από τα Τμήματα Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευ- σης των Περιφερειών της Χώρας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

3. Για τους υπηκόους ξένων κρατών (εκτός μελών Ε.Ε.):

3.1. Οι κυνηγοί αυτοί μπορούν να κυνηγούν μόνο στις Ελεγχόμενες δημόσιες ή ιδιωτικές Κυνηγετικές Περιοχές. 3.2. Για τις δημόσιες Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές απαιτείται η έκδοση γενικής άδειας θήρας, η οποία εκδίδεται από τη οικεία δασική αρχή (Δασαρχείο ή Δ/νση Δασών άνευ Δασαρχείου, στην περίπτωση που δεν υφίσταται δασαρχείο), στην οποία υπάγεται η Ελεγ- χόμενη Κυνηγετική Περιοχή, με τα ακόλουθα κατά κατηγορία τέλη:

teli2
teli2

3.3. Για κάθε Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή απαιτεί- ται και ειδική άδεια θήρας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του π.δ. 453/1977 (Α ́ 141), σε συνδυασμό με εκείνες του π.δ. 332/1983 (Α ́ 119) και του ν. 3852/2010 (Α ́ 87) που αφορούν στη μεταβίβαση των σχετικών αρ- μοδιοτήτων έκδοσης των σχετικών πράξεων στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

3.4. Για τις ιδιωτικές ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές, η γενική άδεια κυνηγιού εκδίδεται από την τοπική δασική αρχή, ισχύει για ολόκληρη την κυνηγετική περίοδο και το τέλος της καθορίζεται στα 50 ευρώ.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ