spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈβαλε STOP η ΚΣΕ στα... σενάρια περιορισμού κατοχής φυσιγγίων!

Έβαλε STOP η ΚΣΕ στα… σενάρια περιορισμού κατοχής φυσιγγίων!

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Μετά από μία σκληρή προσπάθεια 10 ημερών, η Κ.Σ.Ε. κατάφερε να βάλει… ταφόπλακα στις ορέξεις κάποιων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τον αριθμό των φυσιγγίων που μπορεί να κατέχει κάθε κυνηγός.
 
 
Μια πρόταση που κατατέθηκε και εξετάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν αρκετή για να δρομολογήσει νέες περιπέτειες για την Κυνηγετική Συνομοσπονδία.
 
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, κλήθηκε ν’ αποφασίσει για το αν θα πρέπει να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των φυσιγγίων που μπορούν να κατέχει ο κάθε κυνηγός. Η πρόταση, εντασσόταν σε ένα σύνολο ρυθμίσεων που είχαν να κάνουν με τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λάβουν τα καταστήματα πώλησης όπλων και φυσιγγίων, και συμπεριελάμβανε και τον περιορισμό της κατοχής φυσιγγίων, με όριο τα 200 κομμάτια για κάθε κυνηγό.
 
Το επιτελείο της Κ.Σ.Ε. άμεσα αντέδρασε ώστε να αποτρέψει το ενδεχόμενο να περάσει αυτός ο περιορισμός. Κατατέθηκε ολοκληρωμένη πρόταση προς τον υφυπουργό που αιτιολογούσε με στοιχεία τους λόγους που δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο. Παράλληλα υπήρξαν και επαφές του προέδρου την Κ.Σ.Ε. Γιώργου Αραμπατζή με κυβερνητικά στελέχη. Χρειάστηκαν 10 περίπου ημέρες επαφών και διαβουλεύσεων για να ανατραπεί η παραπάνω πρόταση- εισήγηση. Μεταξύ άλλων ο κ. Αραμπατζής σε δηλώσεις του ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα: «Τελικά, πρέπει να υπάρχει ένα αόρατο χέρι που συνεχώς μας δημιουργεί προβλήματα τα οποία προκύπτουν από το πουθενά και για την λύση τους χρειάζεται κόπος και πολύ δουλειά». Η τελική απόφαση που πάρθηκε από τον κ. Οικονόμου είναι ότι το καθεστώς κατοχής σε αριθμό φυσιγγίων φυσιγγίων παραμένει ως έχει χωρίς να αλλάξει τίποτα. Η πρόταση για ανώτερο όριο κατοχής τα 200 φυσίγγια δεν υφίσταται.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΣΕ – Δ’ ΚΟΣΕ: Πρόσκληση για δενδροφύτευση στην καμένη περιοχή της Βαρυμπόμπης

Πρόσκληση για δενδροφύτευση στην καμένη περιοχή της Βαρυμπόμπης από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την Δ' Κυνηγετική Ομοσπονδία Στεερέας Ελάδος Αναλυτικά η ανακοίνωση για την...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ