spot_img
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈκκληση Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον καταρροϊκό πυρετό

Έκκληση Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον καταρροϊκό πυρετό

|

 

Έκκληση στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού, έκανε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις της διεύθυνσης Κτηνιατρικής.

 

«Το πρόβλημα είναι σοβαρό. Δυστυχώς μετά το 2014 έχει εμφανιστεί σε γειτονικούς νομούς. Θέλω όλοι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, που έχουν κοπάδια με πρόβατα να έρθουν σε άμεση επαφή με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες για οδηγίες. Πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης και ανά πάσα στιγμή να ενημερώνουν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες για να μην έχουμε άλλα προβλήματα. Πρέπει να είμαστε όλοι σε μεγάλη επιφυλακή», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις προβάτων στις περιφερειακές ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης, τμήματα των Π.Ε Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας οριοθετήθηκαν ως «ζώνες προστασίας και επιτήρησης», με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επισημαίνεται ότι η ασθένεια του καταρροϊκού πυρετού προσβάλλει μόνο τα ευαίσθητα είδη ζώων (αιγοπρόβατα και βοοειδή), δε μεταδίδεται στον άνθρωπο, είτε με άμεση επαφή με άρρωστα ζώα, είτε με την κατανάλωση κρέατος ή γαλακτοκομικών ειδών, συνεπώς δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία. Για κάθε περαιτέρω ενημέρωση οι κτηνοτρόφοι μπορούν να επικοινωνούν με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων.

 

Πηγή: agon

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιξη: Οι αρκούδες γίνονται πιο επιθετικές

Άνοιξη: Οι αρκούδες γίνονται πιο επιθετικές Η άνοιξη είναι μια όμορφη εποχή. Το κρύο μένει πίσω μας και ο ζεστός καιρός πλησιάζει. Η άνοιξη είναι...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ