spot_img
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕφτά ημέρες την εβδομάδα το κυνήγι αγριόχοιρου σε περιοχές της Γαλλίας μέχρι...

Εφτά ημέρες την εβδομάδα το κυνήγι αγριόχοιρου σε περιοχές της Γαλλίας μέχρι τον Μάρτιο

|

Οι πληθυσμοί των αγριόχοιρων σε πολλές περιοχές της Γαλλίας έχουν αυξηθεί δραματικά και λαμβάνονται διαρκώς επιπρόσθετα μέτρα.

Με κοινή συμφωνία μεταξύ της Ομοσπονδίας Κυνηγών, του Γεωργικού Επιμελητηρίου και της νομαρχίας Nievre της Γαλλίας, εκδόθηκε διάταγμα που επιτρέπει το κυνήγι αγριόχοιρου κάθε μέρα της εβδομάδας.

Μέχρι τώρα, το κυνήγι επιτρεπόταν τη Δευτέρα, την Τετάρτη, το Σάββατο και την Κυριακή, αλλά για να αυξηθεί περαιτέρω η πίεση στους πληθυσμούς των αγριόχοιρων, αποφασίστηκε να επιτρέπεται στους κυνηγούς να κυνηγούν αγριόχοιρους επτά ημέρες την εβδομάδα.

Οι λόγοι αυτής της απόφασης είναι ουσιαστικά οικονομικοί. Οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν την αναπαραγωγή των αγριόχοιρων σημαίνει ότι είναι πάντα πιο πολυάριθμοι και προκαλούν πάντα περισσότερες ζημιές.

Για τους αγρότες, δεν είναι πλέον δυνατό να βρίσκουν τα χωράφια και τις καλλιέργειές τους κατεστραμμένα από μεγάλα θηράματα λόγω των τιμών των πρώτων υλών, που με τη σειρά τους θα αντιπροσώπευαν ακόμη υψηλότερα ποσά αποζημίωσης για τους κυνηγούς.

Θα οργανωθούν λοιπόν συντονισμένα κυνήγια για τη θανάτωση όσο το δυνατόν περισσότερων αγριόχοιρων και χωρίς οδηγίες βολής, όπως ελπίζουν οι αρχές.

Αυτή η άδεια για κυνήγι επτά ημέρες την εβδομάδα προς το παρόν ισχύει μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ