spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔυναμική διαμαρτυρία Γάλλων για το κυνήγι και την αγροτιά - Βίντεο &...

Δυναμική διαμαρτυρία Γάλλων για το κυνήγι και την αγροτιά – Βίντεο & φωτογραφίες

|

Η απαγόρευση κάποιων κυνηγετικών μεθόδων έχει “πυροδοτήσει” μία σειρά από διαδηλώσεις των Γάλλων κυνηγών, οι οποίοι προετοιμάζουν μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα ζητούν και την παραίτηση του Υπουργού Περιβάλλοντος.

Το έναυσμα για τις κινητοποιήσεις είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απαγορεύσει το παραδοσιακό κυνήγι πτηνών μέσω διχτυών ή κλουβιών. Η Εθνική Ομοσπονδία Κυνηγών (FNC) καθώς και οι περιφερειακές και τμηματικές έχουν εκραγεί με θυμό για την τρέχουσα κατάσταση της κυνηγετικής δραστηριότητας στη Γαλλία.

Έτσι, διάφορες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Ορισμένες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, όπως εκείνη που διεξήχθη στην περιοχή PACA στις 28 Αυγούστου, αφού οι σύλλογοι θέλουν να κινητοποιηθούν πριν ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, χάρη στην οποία το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο έχει ήδη ακυρώσει αρκετές άδειες για παραδοσιακές τεχνικές κυνηγιού. Με αυτόν τον τρόπο, από τις 6 Αυγούστου, τα δίχτυα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύλληψη πτηνών.

Οι κυνηγοί του Grand Est κινητοποιήθηκαν αυτό το Σάββατο, ενώ προηγουμένως άλλες Ομοσπονδίες όπως η Hauts de France και Landes πραγματοποίησαν και αυτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Οι δύο τελευταίες διαδηλώσεις αναμένεται να συγκεντρώσουν σχεδόν 10.000 άτομα η καθεμιά. Έτσι, το μήνυμα θα γίνει αισθητό σε ολόκληρη τη χώρα, χάρη στην πίεση που θέλουν να ασκήσουν οι περιφερειακές και τμηματικές ομάδες κυνηγών.

Από την άλλη πλευρά, η Εθνική Ομοσπονδία σχεδιάζει δράσεις, οι οποίες ωστόσο θα λάβουν χώρα από τον Μάρτιο του 2022 και έπειτα. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι ομάδες κυνηγών θα έχουν την υποστήριξη ενώσεων του αγροτικού τομέα.

kinigoi1

Τα αιτήματα για τα οποία αγωνίζονται στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις είναι ποικίλα. Ζητείται η παραίτηση της Barbara Pompili και της Berangere Abba, Υπουργού Οικολογικής Μετάβασης και, αφετέρου, του Υπουργού Εξωτερικών για τη Βιοποικιλότητα, ως υπεύθυνοι για τη διαχείριση των νόμων που αναφέρονται στην κυνηγετική δραστηριότητα. Έτσι, ο πρόεδρος της FNC επικρίνει την έλλειψη ουδετερότητας, καθώς θεωρείται πως έχει υποκύψει σε μια τιμωρητική οικολογική πολιτική που θα δημιουργήσει πρακτικές οι οποίες αντιτίθενται στο κυνήγι.

Η ημερομηνία για τις τελευταίες εκδηλώσεις συμπίπτει με την Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αυτό είναι κάτι που γίνεται για καλό λόγο, μια συμβολική επιλογή για τους κυνηγούς που σκοπεύουν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα.

Ο αντιπρόεδρος της τμηματικής ομοσπονδίας κυνηγών των Λαντς το έχει χαρακτηρίσει ως ίππο της εργασίας τους.

«Αυτό που ζητάμε είναι ο σεβασμός στην κληρονομιά. Ας μείνουμε μόνοι μας!…», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας έναν «μόνιμο στιγματισμό» του κυνηγόκοσμου και της δραστηριότητας που βασίζεται σε μια απόρριψη όπου οφείλεται στην έλλειψη γνώσης, γι ‘αυτό καλεί όποιον θέλει να περιηγηθεί σχετικά:«Δεν απορρίψαμε ποτέ επισκέψεις πολιτικών προσπαθήστε να καταλάβετε… Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η δραστηριότητά μας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη βιοποικιλότητα και δεν αντιβαίνουμε στη φύση του εαυτού μας».

kinigoi2

Τέχνη και παράδοση

Ο ίδιος πρόεδρος συνέχισε να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να εξηγήσει, ότι «Το να πιάνεις ένα πουλί χωρίς όπλο είναι τέχνη. Θα πρέπει να συγχαρούμε όσους πέτυχαν αυτό το κατόρθωμα». Επιπλέον, θυμηθείτε ότι η συμβολή του κυνηγιού στο εθνικό ΑΕΠ είναι κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, τα τελευταία επίσημα στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα χρονολογούνται από το 2015, όταν η ίδια η εθνική ομοσπονδία ανέθεσε τη μελέτη οικονομικών επιπτώσεων στο Γραφείο Πληροφοριών και Οικονομικών Προβλέψεων. Εκείνη την εποχή το ποσό ήταν 2,3 δισ. Ευρώ.

Απειλούμενος τομέας

Διαφορετικοί λόγοι όπως αυτοί που αναφέρθηκαν κάνουν τους κυνηγούς να ανησυχούν ήδη για την ολική εξαφάνιση του κυνηγιού σε έναν χρόνο, καθώς και για τις “επιθέσεις” στον αγροτικό τομέα.

Οι Ομοσπονδίες αποφάσισαν να προτείνουν τη δημιουργία ενός μεγάλου υπουργείου αγροτικότητας με πραγματικές εξουσίες, προκειμένου να υπερασπιστούν καλύτερα την ταυτότητα της υπαίθρου. Επιπλέον, τονίζουν ότι ο διάλογος με τον Υπουργό Οικολογικής Μετάβασης ήταν ανύπαρκτος από το 2020 μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα καταδικάζουν και τις δριμύτατες κατηγορίες και ύβρεις που υφίστανται οι κυνηγοί στα κοινωνικά δίκτυα.

Ένα γιγάντιο αγριογούρουνο

Σε μία από τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν, οι κυνηγοί μετέφεραν στο σημείο ένα γιγάντιο ομοίωμα αγριόχοιρου, όπου είχαν τοποθετήσει και ένα μεγάλο πανό.

Με έναν ήρεμο και όχι ριζοσπαστικό τρόπο, οι κυνηγοί κινητοποιούνται και προσελκύουν την προσοχή με ειρηνικό τρόπο και με ιδέες, όπως αυτή που δεν βλάπτουν κανέναν. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι έργο της ομάδας Meusienne Big Game Hunter Society.

kinigoi3

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ