spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝτόπια τα παράπονα, από αλλού ο φόβος..

Ντόπια τα παράπονα, από αλλού ο φόβος..

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Τρυγόνι

Ντόπια τα παράπονα, από αλλού ο φόβος

 

Παραπονεμένοι έμειναν οι περισσότεροι τρυγονοκυνηγοί της χώρας, τόσο από την έναρξη του Αυγούστου, όσο και από τα περάσματα του Σεπτέμβρη. Οι αιτίες είναι γνωστές και πολυσυζητημένες. Για τα ντοπιάρικα φταίει η

καθυστερημένη έναρξη του κυνηγίου και για τα περάσματα ευθύνεται…ο παντοδύναμος καιρός.

 

Η “σπάθη” της απαγόρευσης

 

Με την απειλή όμως της καθολικής απαγόρευσης του κυνηγίου των τρυγονιών, που σαν “δαμόκλειος σπάθη” κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των κυνηγών, το παράπονο για τις μικρές καρπώσεις μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Οι αρμόδιες επιτροπές της Ε.Ε με αφορμή τη πραγματική μείωση του πληθυσμού των τρυγονιών στον δυτικό μεταναστευτικό διάδρομο (Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία), αλλά και με «πάτημα» τη διακοπή/απαγόρευση του κυνηγίου των τρυγονιών στη Γαλλία, πριν ακόμα φθάσει η χώρα στο προσφάτως προκαθορισμένο όριο των 18.000 ατόμων, επιχειρούν τη γενίκευση της απαγόρευσης και στον ανατολικό διάδρομο, στον οποίο υπάγεται η χώρα μας.

 

Το φετινό ρεκόρ

 

Ποια θα είναι λοιπόν τα επιχειρήματα που θα αντιτάξει η Ελλάδα στην Πανευρωπαϊκή Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2021 και θα κρίνει το μέλλον του κυνηγίου και στον «δικό» μας μεταναστευτικό διάδρομο; Μα τι άλλο, από τη προοδευτική αύξηση του πληθυσμού των τρυγονιών τη τελευταία 10ετία, με αποκορύφωμα τη φετινή χρονιά, κατά την οποία σημειώθηκε ρεκόρ φωλεοποίησης και γεννήσεων με τις επιτυχημένες διπλές γέννες. Γεγονός που το γνωρίζουν, εκτός των ειδικών μελετητών, και οι κυνηγοί που παρατηρούν και παρακολουθούν την ανοδική πορεία του τρυγονιού.

 

Κάλλιο οπλισμένα, παρά καπνισμένα

 

Αυτό λοιπόν συνάδελφοι είναι το σημαντικό που θα κατατεθεί στη σύσκεψη τούτες τις δύσκολες μέρες που περνά το κυνήγι και που αναμένεται να γίνουν δυσκολότερες στο εγγύς μέλλον. Είναι δηλαδή απείρως πιο σημαντική η μεγάλη παρουσία των τρυγονιών στον ανατολικό τομέα, από το πέρα για πέρα δικαιολογημένο παράπονο των κυνηγών. Γιατί μπορεί να μην «κάπνισαν» όσο θα θέλαμε τα τουφέκια, αλλά «οπλίστηκαν» με τρανταχτά επιχειρήματα τα αρμόδια ελληνικά χέρια.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις – Βίντεο

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει νεαρούς να καταδιώκουν μέσα στη...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ