spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιαδήλωση ακτιβιστών κατά της κυνηγετικής περιόδου στη Μαδρίτη

Διαδήλωση ακτιβιστών κατά της κυνηγετικής περιόδου στη Μαδρίτη

|

 

Μια ομάδα μόλις 10 ατόμων διαδηλώνει εναντίον ενός τομέα που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο μελών στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 15 Αυγούστου, στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα στο Σολ, όπου θα συναντιόντουσαν οι ακτιβιστικές ομάδες του Free Fox και η Ένωση Luna . Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00 στο Puerta del Sol για να διαδηλώσει ενάντια στο κυνήγι λόγω του ανοίγματος της ημι-σεζόν στην Ισπανία, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως σε ανακοίνωση.

Η ζωώδης έμφαση στη δημιουργία του περιεχομένου είναι εμφανής, αφού η ημισεζόν, όπως και κάθε άλλη μέθοδος, δεν έχει σχεδιαστεί για να πυροβολεί, αλλά για να κυνηγά και να ελέγχει διαφορετικούς πληθυσμούς ειδών.

ζωική εκδήλωση

Οι διαδηλωτές εξηγούν ότι “οι ίδιοι οι κυνηγοί περιγράφουν τη δράση αυτή ως έναν τρόπο εκπαίδευσης των σκύλων τους, να βγάλουν τις φόρμες τους ή να ξεσκονίσουν τα κυνηγετικά όπλα”, δήλωσε η πρόεδρος του Free Fox, Alicia Roa. Έτσι, η πρόθεση αυτής της ενέργειας είναι να ενημερώσει τον κόσμο ότι το κυνήγι είναι “σφαγή” και ότι η μισή περίοδος είναι η αρχή μιας “εποχής κατά την οποία οι κυνηγοί θα σκοτώσουν χιλιάδες άγρια ​​ζώα μόνο για διασκέδαση” .

Ωστόσο τα επιχειρήματα και οι μέθοδοι των διαδηλωτών κατάφεραν μόνο να συγκεντρώσουν μια ομάδα όχι περισσότερων από δέκα ατόμων, οι οποίοι συνέχισαν με ψευδείς δηλώσεις αφού πιο συγκεκριμένα, και όπως εξηγείται από τη Βασιλική Ισπανική Ακαδημία,  η περίοδος της ημι-σεζόν είναι:

Περίοδος κατά την οποία, εκτός της γενικής κυνηγετικής περιόδου και για μικρό χρονικό διάστημα, επιτρέπεται το κυνήγι μεταναστευτικών ειδών, όπως το αγριοπερίστερο, το τρυγόνι και το ορτύκι, καθώς και οποιοδήποτε άλλο αρπακτικό .

ζωική εκδήλωση

Εκτός από τις στρεβλές δηλώσεις που αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής, οι ομάδες διαμαρτυρόμενων επισήμαναν ότι: «Τα σκυλιά που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για να κυνηγήσουν, ειδικά τα λαγωνικά, υφίστανται επίσης τις συνέπειες των κακών συνθηκών από τους κυνηγούς, όπως και της μαζικής εγκατάλειψης που συμβαίνει μετά από κάθε κυνηγετική περίοδο, ή στην αρχή, όταν βλέπουν ότι ένας σκύλος είναι άχρηστος για κυνήγι .

Αυτούς τους ισχυρισμούς, τους οποίους τα ζωοφιλικά κινήματα χρησιμοποιούν γενικά για να επιτεθούν στον τομέα του κυνηγίου, μπορούν εύκολα να διαψευστούν.

Φαίνεται απίστευτο ότι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτά τα «δεδομένα» όταν πολλές μελέτες διαψεύδουν ότι τα σκυλιά των κυνηγών είναι τα λιγότερο εγκαταλελειμμένα και ότι, ωστόσο, είναι θύματα κλοπής πολύ περισσότερο από άλλες περιπτώσεις ιδιοκτητών ζώων.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ