spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔεν επηρέασε ο κορονοϊός - Αύξηση 20-30% των αδειών (VIDEO)

Δεν επηρέασε ο κορονοϊός – Αύξηση 20-30% των αδειών (VIDEO)

|

 

Για αύξηση της τάξης του 20-30% στις άδειες που εκδόθηκαν για την κυνηγετική σεζόν, σε σύγκριση με πέρυσι, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου ΑλεξανδρούποληςΚωνσταντίνος Ραφαηλίδης, αναφέροντας ενδεικτικά ότι περίπου 550 άτομα έχουν ήδη βγάλει τις απαραίτητες άδειες. 

 

Εξάλλου, η κυνηγετική σεζόν ξεκίνησε επισήμως στις 20 Αυγούστου.

«Σήμερα (σ.σ χθες) ξεκίνησε η κυνηγετική σεζόν, σε σχέση με πέρυσι είμαστε πάρα πολύ καλά. Είμαστε σχεδόν 20-30% πάνω, ήταν μια καλή χρονιά» δήλωσε στο evros24 ο κ. Ραφαηλίδης, σημειώνοντας πως  πολλά άτομα βγήκαν στο κυνήγι σήμερα. «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, μιλήσαμε με τους συνοριοφύλακες, έγιναν έλεγχοι, όλα ήταν καλά» τόνισε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τώρα, γύρω στα 550 άτομα έχουν βγάλει άδειες για κυνήγι, από το σύνολο των 1200 διαθέσιμων αδειών. «Τώρα περιμένουμε το δεύτερο κύμα, με την έναρξη του αγριόχοιρου και του λαγού από τις 10 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου» πρόσθεσε.  

Αναφορικά με τη νέα «κατάσταση πραγμάτων» που έχει διαμορφωθεί με τον COVID-19, ο κ. Ραφαηλίδης εξήγησε ότι τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει δραματικά για τους κυνηγούς. 

«Κοιτάξτε να δείτε, εμείς δεν καταλάβαμε κάτι με τους κυνηγούς – είχαμε αύξηση των αδειών που εκδόθηκαν σε σύγκριση με πέρυσι. Και από αυτά που μας είπε η Συνομοσπονδία μας, λίγο πολύ και από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, ακούσαμε ότι δε θα επηρεάσει ο κορωνοϊός το κυνήγι. Δεν είχαμε πρόβλημα, τόσος κόσμος ήρθε και έβγαλε άδειες. Δηλαδή πέρυσι, τέτοια εποχή, είχαμε περίπου 420 άδειες και φέτος είμαστε στις 550 άδειες» κατέληξε ο κ. Ραφαηλίδης.

 

 

Πηγή: evros24

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ