spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔασοφύλακες... άγγελοι επανέφεραν «εγκλωβισμένο» ελάφι στο φυσικό του περιβάλλον!

Δασοφύλακες… άγγελοι επανέφεραν «εγκλωβισμένο» ελάφι στο φυσικό του περιβάλλον!

|

Ένα μικρό ελάφι που κινδύνευε από αγέλες αδέσποτων σκυλιών, καθώς και από το… φαγητό που του προσέφεραν άνθρωποι, διέσωσαν οι δασοφύλακες του δασονομείου Έμπωνα.

Από αδέσποτα σκυλιά αλλά και από το… φαγητό που τους προσέφεραν άνθρωποι, κινδύνεψε η ζωή του μικρού θηλαστικού, που είχε εγκλωβιστεί μέσα στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο στο Κάτω Ροδίνι της Ρόδου. Την «επιχείρηση απεγκλωβσιμού» του ζώου ανέλαβαν δασοφύλακες του δασονομείου Έμπωνα.

 

Το ελαφάκι είχε εγκατασταθεί στο σημείο για αρκετό καιρό και είχε πλέον εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία. Ωστόσο, αρκετοί επέλεγαν να του άφηνουν τρόφιμα ακατάλληλα για το είδος του, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η υγεία του. Παράλληλα, στην περιοχή άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους πεινασμένα αδέσποτα σκυλιά.

 
Τότε ήταν που οι δασοφύλακες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αποφάσισαν να μετακινήσουν το ελάφι σε ασφαλή περιοχή. Η ακινητοποίηση, του ζώου δεν ήταν μία εύκολη διαδικασία, όμως τελικά οι δασοφύλακες τα κατάφεραν και το πρωί της Δευτέρας το απελευθέρωσαν στην δασική περιοχή του Αγίου Σουλά.
 
Διαβάστες επίσης:

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ