spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔασαρχείο Πεντέλης: STOP στο τάισμα των αγριόχοιρων!

Δασαρχείο Πεντέλης: STOP στο τάισμα των αγριόχοιρων!

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Το Δασαρχείο Πεντέλης εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγορεύει την χορήγηση τροφής και γενικότερα έκθεσης στο περιβάλλον υπολειμμάτων τροφής και απορριμμάτων σε ημίαιμους, μη δεσποζόμενους, χοίρους και αγριόχοιρους σε όλον τον αστικό, ημιαστικό ή περιαστικό ιστό και στις περιοχές που θα δρουν τα συνεργεία δίωξης ημίαιμων, μη δεσποζόμενων, χοίρων και αγριόχοιρων καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Για την απόφαση αυτή συνυπολογίστηκε το γεγονός ότι έχει καταγραφεί σε αρκετές περιοχές της αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πεντέλης υπερπληθυσμός ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων που προκαλούν εκτεταμένες ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες καθώς και η παρουσία τους εντός του οικιστικού ιστού αυξάνει την πιθανότητα πρόκλησης οδικού και όχι μόνο ατυχήματος.

Επίσης το γεγονός ότι παρά τα διαχειριστικά μέτρα που λήφθηκαν μέχρι σήμερα, όπως είναι η αυξημένη κάρπωση των αγριόχοιρων σε όλη τη χώρα δεν κατέστη αποτελεσματική στην μείωση του πληθυσμού τους και στα προβλήματα που δημιουργούν.

 

Πηγή: e-artemis

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις – Βίντεο

Καταδίωξη λύκου με αυτοκίνητο στο δρόμο προκάλεσε αντιδράσεις Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει νεαρούς να καταδιώκουν μέσα στη...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ