spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔ' ΚΟΣΕ: «Συμμαχία» με την Περιφέρεια

Δ’ ΚΟΣΕ: «Συμμαχία» με την Περιφέρεια

|

 

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος.

 

Θέμα: «Συμμαχία» με την Περιφέρεια για την υπεράσπιση του Περιβάλλοντος

Την κοινή τους βούληση να συνεχίσουν και να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο την έως τώρα επιτυχημένη συνεργασία τους για την υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, συνομολόγησαν τις προηγούμενες ημέρες η Περιφέρεια Αττικής και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας.

Επιλέγοντας συμβολικά το Αττικό Άλσος στο Γαλάτσι, ο Πρόεδρος της Δ΄ΚΟΣΕ, Ν. Σταθόπουλος, πλαισιωμένος από θηροφύλακες της Ομοσπονδίας και στελέχη κυνηγετικών συλλόγων, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη – υπεύθυνο σε θέματα πολιτικής προστασίας, Β. Κόκαλη, θέτοντας τις βάσεις για κοινές δράσεις στο παρόν και στο μέλλον…

Η συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα πολιτικής προστασίας και περιβάλλοντος, φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τη δύναμη των θηροφύλακων της Δ΄ΚΟΣΕ και τις εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας των δεκάδων κυνηγετικών συλλόγων της Περιφέρειας, ενσωματώνοντας τους σε κοινές στρατηγικές ως προς τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών και των άλλων φυσικών καταστροφών.

Σε δηλώσεις του ο κ Πατούλης αναγνώρισε ότι η Δ΄ΚΟΣΕ, οι θηροφύλακες και οι χιλιάδες κυνηγοί που συσπειρώνονται γύρω της, αποδείχθηκαν πολύτιμοι συνεργάτες της Πολιτείας σε θέματα αντιπυρικής προστασίας και διαχείρισης περιβάλλοντος, καθώς και επιτήρησης επιδημιών που αφορούσαν την άγρια πανίδα ή ζωοανθρωπονόσους.

Κάθε φορά που χρειάστηκε, η Δ΄ΚΟΣΕ απέδειξε ότι μπορεί να κινητοποιεί με αυτάρκεια και ευελιξία όλο το οργανωτικό της δίκτυο, τα μέσα και το επαγγελματικό προσωπικό της, καθώς και ο μεγάλο αριθμό εθελοντών – κυνηγών.

– «Αυτό δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον, όταν και όπου χρειαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά και ο Πρόεδρος της Δ΄ΚΟΣΕ, Ν. Σταθόπουλος.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής θα κάνει ότι απαιτείται για τη δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου δράσεων, που θα αξιοποιεί και θα οργανώνει ακόμα καλύτερα τις εθελοντικές ομάδες, οι οποίες σχετίζονται με τη διαχείριση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές στην περιοχή της Αττικής.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ           Η. ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσσωμη η ηγεσία των κυνηγών στην «Κυνηγεσία 2024»

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες στην Έκθεση Κυνηγεσία 2024! Στην έκθεση «Κυνηγεσία 2024» έδωσε βροντερό «παρών» σύσσωμη η ηγεσία της κυνηγετικής οικογένειας, από την Συνομοσπονδία και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ