Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑχαΐα: Εμπλουτισμός βιοτόπων με πέρδικες και φασιανούς

Αχαΐα: Εμπλουτισμός βιοτόπων με πέρδικες και φασιανούς

|

- Advertisement -

 

Με απόφαση της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών εγκρίθηκε έκθεση εμπλουτισμού του βιοτόπου με είκοσι πέντε (25) ζευγάρια ορεινής πέρδικας (Αlectoris graeca subsp. graeca) σε πλήρη σωματική ανάπτυξη (ηλικίας άνω των 3 μηνών) στην περιοχή του καταφυγίου άγριας ζωής Δοξαρά Κόριζα (Καλεντζίου-Δροσιά-Σπαρτιά), περιοχής ευθύνης του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών.

 

Η διάθεση-προμήθεια των θηραμάτων θα γίνει από νομίμως λειτουργούντα εκτροφεία με τις παρακάτω προϋποθέσεις: Ο 1ος Κ.Σ. Πατρών να αναφέρει άμεσα στο Δασαρχείο Πατρών το προτεινόμενο εκτροφείο από το οποίο θα ληφθούν τα πουλιά μαζί με τα παραστατικά της νόμιμης λειτουργίας του εάν δεν είναι κρατικό.

- Advertisement -

Να δακτυλιωθούν όλα τα πουλιά πριν την απελευθέρωση τους. Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση έγκρισης ανάλογου αιτήματος απελευθέρωσης  πτηνών στο μέλλον για την ίδια περιοχή είναι η σύνταξη μελέτης η οποία θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της παρούσας απελευθέρωσης (επιβίωση, κάρπωση, κ.λπ.) από τον Κ.Σ.
Οι δαπάνες υλοποίησης εμπλουτισμού του παραπάνω βιοτόπου θα βαρύνουν τις φιλοθηραματικές δαπάνες του 1ου Κ.Σ. Πατρών και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά στον εγκεκριμένο από το Δασαρχείο Πατρών, προϋπολογισμό του Κ. Σ.

Επίσης εγκρίθηκε έκθεση εμπλουτισμό του βιοτόπου με το θηραματικό είδος κυνηγετικό φασιανό (Phasianus colchicus) περιοχής ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγίου, που περικλείεται από τις θέσεις «Σωτήρ» & «Αγ. Νικόλαος» της Δ.Κ. Αιγίου, Πετροβούνι» της Τ.Κ. Κουνινάς, «Κάτω Μαυρίκι της Τ.Κ. Μαυρικίου, «Κουνινά», «Αγία Άννα» & «Πελεκίστρα» της Τ.Κ. Κουνινάς, «Άγιος Ηλίας» της Τ.Κ. Δαφνών, «Χατζής» της Τ.Κ. Χατζή και «Κούμαρης» της Τ.Κ. Κούμαρη, στον Δήμο Αιγιαλείας, νομού Αχαΐας, που υπάγονται εντός των ορίων του Δασαρχείου Αιγίου, με απελευθέρωση 150 ατόμων (30Α 120Θ) ηλικίας 3 μηνών και άνω.

Οι δαπάνες υλοποίησης εμπλουτισμού του παραπάνω βιοτόπου θα βαρύνουν τις φιλοθηραματικές δαπάνες του Κ.Σ. Αιγίου και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά στον εγκεκριμένο από το Δασαρχείο Αιγίου προϋπολογισμό του Κ.Σ..
Το Δασαρχείο Αιγίου, μετά την ολοκλήρωση του εμπλουτισμού παρακαλείται για την ενημέρωση και αποστολή σε αντίγραφα όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών τόσο στη Δ/νση μας όσο και στη Δ/νση Διαχείρισης Δασών – Τμήμα Αισθητικών Διαχείρισης Άγριας Ζωής & Θήρας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

 

Πηγή: e-artemis

Δείτε ΕΔΩ τα Πλάνα Συνδρομών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α’ ΚΟΚΔ: Εντοπισμός και κατάσχεση ηχομιμητικής συσκευής

Α' ΚΟΚΔ: Εντοπισμός και κατάσχεση ηχομιμητικής συσκευής Συνεχίζει την πάταξη της λαθροθηρίας η Α' ΚΟΚΔ με συνεχείς ελέγχους και μηνύσεις Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Ηρακλείου,...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,520ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
scattered clouds
18 ° C
19 °
13.4 °
55 %
2.6kmh
40 %
Τε
22 °
Πε
22 °
Πα
22 °
Σα
24 °
Κυ
25 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ