spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑθωώθηκε Ολλανδός κυνηγός που είχε πυροβολήσει λύκο στη Γερμανία γιατί επιτέθηκε...

Αθωώθηκε Ολλανδός κυνηγός που είχε πυροβολήσει λύκο στη Γερμανία γιατί επιτέθηκε στα σκυλιά του

|

 

Ένας Γερμανός δικαστής αθώωσε έναν Ολλανδό που πυροβόλησε έναν λύκο κατά τη διάρκεια ενός κυνηγετικού ταξιδιού κοντά στο Βερολίνο στις αρχές του 2019. Ο Jan Boomkamp (71) από το Enschede είπε ότι έπρεπε να πυροβολήσει το ζώο επειδή επιτέθηκε σε μερικά κυνηγόσκυλα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εισαγγελίας (ΟΜ), ο Ολλανδός παραβίασε το γερμανικό νόμο για τη διατήρηση της φύσης.

Αυτός ο νόμος χαρακτηρίζει τον λύκο ως προστατευόμενο είδος που μπορεί να πυροβοληθεί μόνο εάν επιτίθεται σε πρόβατα ή άλλα ζώα. Δεν περιλαμβάνονται τα κυνηγετικά σκυλιά. Η σημερινή απόφαση αλλάζει κάτι τέτοιο. 

“Κατά τη γνώμη του δικαστή, το να πυροβολείς έναν λύκο είναι επίσης δικαιολογημένο εάν επιτίθεται σε κατοικίδια ζώα όπως κυνηγόσκυλα”, δήλωσε ο δικηγόρος Friedrich Fülscher μετά από τη δίκη στο Πότσνταμ.   

Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει επίσης μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως μια επίθεση σε ζώα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εισαγγελίας, η υπόθεση του Ολλανδού δεν ήταν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και «πυροβόλησε σκόπιμα έναν λύκο παρά την προστατευόμενη κατάσταση την οποία και γνώριζε». Ο εισαγγελέας ζήτησε πρόστιμο 50.000 ευρώ, ανάκληση της άδειας κυνηγιού και δήμευση του κυνηγετικού όπλου. Η Υπηρεσία Εισαγγελίας μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αλλά σύμφωνα με τον Fülscher, δεν προτίθεται να το κάνει. 

Ο Boomkamp αντιδρά με ανακούφιση στην απόφαση του δικαστή. «Οι δικηγόροι μου είπαν από την αρχή ότι θα υπήρξε αθώωση, αλλά δεν ειπώθηκαν όλα όπως συνέβησαν. Ένας από τους μάρτυρες έδωσε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της ιστορίας από ό, τι πραγματικά συνέβη και έβαλε λόγια στο στόμα μου που δεν είπα ποτέ. Για παράδειγμα, ότι του ζητούσα να παραμείνει σιωπηλός για το θέμα, κάτι που δεν θα έκανα ποτέ. Όταν ο εισαγγελέας εξέδωσε την ποινή, σοκαρίστηκα για λίγο », λέει ο Ντε Τούκερ.

Μεγάλη επίδραση

Ο Boomkamp, ​​ιδιοκτήτης μιας εταιρείας Τοπίου, λέει ότι έλαβε εκατοντάδες δηλώσεις υποστήριξης από ανθρώπους από την Ολλανδία και από τη Γερμανία, όπου η εταιρεία του έχει επίσης πολλούς πελάτες. Ωστόσο, η υπόθεση είχε επίσης και σκοτεινή πλευρά. “Έλαβα επίσης μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα μηνύματα από άτομα που μου ευχήθηκαν κάθε είδους πράγματα και που έβαλαν το όνομα της εταιρείας μας σε άσχημο κάδρο.” 

Ως κυνηγός, το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο. “Κυνηγώ για 52 χρόνια, αλλά δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο”, λέει, κοιτάζοντας πίσω στις 18 Ιανουαρίου 2019. Ο Ολλανδός πυροβόλησε τον λύκο κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού με περίπου πενήντα κυνηγούς και σκύλους στα απέραντα δάση του Rädigke στην πολιτεία του Βρανδεμβούργου. Ο Boomkamp κάθισε σε μια υπερυψωμένη φυλάχτρα. Ο λύκος του πέρασε περίπου δέκα μέτρα μακριά. «Με κοίταξε. Δεν εντυπωσιάστηκε πολύ από την παρουσία μου. Του φώναξα και εξαφανίστηκε », είπε ο Ντε Τούκερ στο δικηγόρο του.

Μετά την τυχαία συνάντηση, όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Ο λύκος μύριζε μερικά ελάφια μακριά, και τα κυνηγόσκυλα λίγο αργότερα. Ο λύκος γύρισε αμέσως και επιτέθηκε σε μερικά σκυλιά. Ο Boomkamp προσπάθησε μάταια να τρομάξει το θηρίο χτυπώντας τα χέρια του, σφυρίζοντας και ουρλιάζοντας καθώς ακολούθησε και  προειδοποιητικός πυροβολισμός. Τελικά αναγκάστηκε να πυροβολήσει τον λύκο. 

Έπρεπε, δεν είχα άλλη επιλογή

«Έπρεπε, δεν είχα άλλη επιλογή », δήλωσε ο Ολλανδός στο δικαστήριο. Σκότωσε τον λύκο με μια καλά στοχευμένη βολή. «Η σφαίρα μπήκε πίσω του και βγήκε μπροστά του. Χάρη το κυνήγι, ήξερα πώς να στοχεύσω και πότε να πυροβολήσω την ώρα που ο λύκος πάλευε με τα σκυλιά».

Ο κυνηγός ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία συνέταξε επίσημη έκθεση. Τρία κυνηγόσκυλα συμμετείχαν στο περιστατικό. Αφορούσε έναν γερμανό δείκτη, που ήταν «σκισμένος από κάτω» και έπρεπε να ραφτεί από έναν κτηνίατρο και δύο γερμανικά κυνηγόσκυλα τερριέ. Ανήκαν σε έναν σύντροφο κυνηγό που ήταν πολύ μακριά για να παρέμβει».

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ