spot_img
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑθώωση του κυνηγού για τον πυροβολισμό της αρκούδας στο Sarousse

Αθώωση του κυνηγού για τον πυροβολισμό της αρκούδας στο Sarousse

|

Η υπόθεση της αρκούδας «Sarousse» είχε προκαλέσει σάλο από το τέλος του περασμένου έτους επειδή η 21χρονη Σλοβενική αρκούδα είχε απελευθερωθεί στη Γαλλία για την προώθηση της επανεισαγωγής του είδους. Αυτή η αρκούδα είχε πυροβοληθεί από έναν κυνηγό κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού στα Ισπανικά Πυρηναία.

Ο εν λόγω κυνηγός συμμετείχε σε κυνήγι αγριογούρουνου όταν η αρκούδα ήρθε απειλητικά προς τα πάνω του. Ο κυνηγός φώναζε και προσπαθούσε να τρομάξει την αρκούδα επανειλημμένα, αλλά εκείνη συνέχιζε να προχωρά προς το μέρος του. Ο κυνηγός, τότε για αυτοάμυνα και μη έχοντας άλλη επιλογή πυροβόλησε και σκότωσε το ζώο.

Οι αρχές επενέβησαν άμεσα επί τόπου για να προσπαθήσουν να κατανοήσουν την αποκάλυψη των γεγονότων που χρονολογούνται από τον Νοέμβριο του 2020. Ο στόχος ήταν να γίνει γνωστό εάν η βολή ήταν αμυντική ή αν η χειρονομία ήταν προμελετημένη πριν των πολυάριθμων αντιθέσεων μεταξύ όσων ήταν υπέρ της επανεισαγωγής αρκούδων στο φυσικό περιβάλλον και όσων δεν τις ήθελαν. 

Η αρκούδα Sarousse είχε αναγνωριστεί ότι είχε κυνηγήσει πρόβατα κοντά σε μια πόλη βόρεια της Σαραγόσα και ότι είχε τρομάξει ένα κοπάδι 70 ζώων που είχαν πέσει στη συνέχεια από την κορυφή ενός γκρεμού. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ήταν επομένως έντονα αντίθετοι με την παρουσία του ζώου στη γη τους.

Συνεπώς, ενώσεις ζωοφιλικών σωματείων είχαν επισημάνει αυτά τα παράπονα και γι ‘αυτούς, το κυνήγι είχε οργανωθεί εθελοντικά σε μια περιοχή όπου βρισκόταν η αρκούδα για να τη σκοτώσουν.

Η έρευνα από την Ισπανική Πολιτική Φρουρά και τα δικαστήρια έδειξαν ότι αυτό δεν συνέβηκε. Οι μαρτυρίες, η μικρή απόσταση μεταξύ των φυσιγγίων που βρέθηκαν επί τόπου και το σημείο όπου βρισκόταν το νεκρό ζώο καθώς και η θέση του κυνηγού που δεν μπορούσε να ξεφύγει αποδεικνύουν ότι οι πυροβολισμοί ήταν αυτοάμυνας.

Επιπλέον, το κυνήγι δεν θα μπορούσε να οργανωθεί για να πέσει πάνω στην αρκούδα αφού κανείς δεν ήξερε πού ήταν εκείνη την ημέρα, καθώς το ζώο  βρίσκονταν ψηλότερα στον όγκο των Πυρηναίων.

Το ανακριτικό τμήμα του δικαστηρίου της Μπολτάνα δήλωσε την Πέμπτη ότι ο κυνηγός ήταν αθώος αφού εξέτασε τα ευρήματα της έρευνας. Η αρκούδα φάνηκε να προχωρά προς το μέρος του, φοβόταν ότι η ζωή του δεν είχε διέξοδο και ότι προσπάθησε πρώτα να τρομάξει το ζώο πριν το πυροβολήσει.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ