spot_img
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑρκούδα σπέρνει τον θάνατο στο Άργος Ορεστικό!

Αρκούδα σπέρνει τον θάνατο στο Άργος Ορεστικό!

|

Αρκούδα σπέρνει τον θάνατο – Αλλεπάλληλα χτυπήματα από το αγρίμι!

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει οι αρκούδες στο Άργος Ορεστικό! Την τελευταία εβδομάδα σκότωσε τρία μουλάρια υλοτόμων, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η επίθεση σε ένα θηλυκό πουλάρι, που, ευτυχώς, γλίτωσε με ένα βαθύ σχίσιμο στο πίσω δεξί του πόδι.

Το αγρίμι έσκαψε τη βάση της ύψους δυο μέτρων και δέκα εκατοστών περίφραξη και έσπασε την πόρτα στο κτήμα σε νυκτερινή έφοδό του.

«Η πουλάρα ήταν εντός του κτήματός μου, ενώ τα δυο μεγαλύτερα άλογα βρισκόταν έξω. Βρήκα το πρωί σπασμένη την πόρτα, ενώ ήταν νωπά τα σημάδια από το σκάψιμο στη βάση του πλέγματος. Μου τηλεφώνησαν φίλοι ότι το νεαρό άλογο είχε πάει κοντά σε άλλα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Φαίνεται ότι πανικόβλητο, για να γλιτώσει, έτρεξε μακριά και βρήκε προστασία σε κοπάδι αλόγων που ζει ελεύθερο στην περιοχή. Η πληγή που είχε στο πόδι ήταν και από νυχιά, αλλά και από δάγκωμα», εξηγεί ο κτηνίατρος Χρήστος Μόσχος.

Κτηνίατρος Χρήστος Μόσχος
Ο Καστοριανός Κτηνίατρος, Χρήστος Μόσχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή υλοτόμοι του ανέφεραν ότι βρήκαν τρία μουλάρια τους σκοτωμένα από αρκούδα.

Η Αρκούδα σπέρνει τον θάνατο…

«Γίνεται χαμός με τις αρκούδες, αλλά δεν ιδρώνει το αφτί κανενός! Πέρυσι είχαμε δυο επιθέσεις σε άλογα, ενώ πρόπερσι σε άλλα τρία-τέσσερα, που είχα κληθεί να τα περιποιηθώ. Τώρα, για εφορμήσεις αρκούδας σε γουρούνια και πουλερικά, μόνο στην διετία είχαμε 30 περιστατικά!», τονίζει ο κ. Μόσχος.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί – Βίντεο

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί Αρκούδα εισβάλλει στην αυλή ενός σπιτιού σε χωριό της Ρουμανίας - Τα πρόβατα προσπαθούν να προστατεύσουν τα αρνιά τους από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ