spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδα σκότωσε ορειβάτη!

Αρκούδα σκότωσε ορειβάτη!

|

Στην κεντρική Σλοβακία ένας 57χρονος δέχτηκε επίθεση από αρκούδα, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα τα οποία τον οδήγησαν σε οδυνηρό θάνατο. Το γεγονός σόκαρε την κοινωνία της χώρας, καθώς είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Σλοβακία, σύμφωνα με τη δασική υπηρεσία Λέσι Σλοβένσκε Ρεπούμπλικι.

Αξιομείωτη είναι η αύξηση του πληθυσμού των ακρούδων στην εν λόγω χώρα: πριν μία εικοσαετία ζούσαν 900 αρκούδες, ενώ σήμερα έχουν τριπλασιαστεί και αριθμούν τις 2.760. 

Η αιτία θανάτου του 57χρονου από την κοινότητα Λιπτόφσκα Λούζνα, επιβεβαιώθηκε και την νεκροψία-νεκροτομή, η οποία αναφέρει πως τραυματίστηκε θανάσιμα από αρκούδα.

 

Η δασική υπηρεσία, διακρίνοντας την αυξητική τάση του πληθυσμού των αρκούδων, έχει ζητήσει να νομιμοποιηθεί το κυνήγι τους ώστε να ελεγχθεί ο αριθμός τους.

 

Σχετικά με το τραγικό γεγονός, το υπουργείο Περιβάλλοντος επισημαίνει πως θα αξιοποιήσει τα δείγματα DNA που βρέθηκαν στο σώμα του 57χρονου, για να εντοπιστεί το ζώο. Την περασμένη χρονιά καταγράφηκαν πέντε επιθέσεις από αρκούδες, όμως καμία δεν ήταν θανατηφόρα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο wwe.sme.sk, τα ίχνη του 57χρονου χάθηκαν αφού πήγε για έναν περίπατο στο δάσος κοντά στο χωριό Λιπτόφσκα Λούζνα, στην οροσειρά των Χαμηλών Τάτρα.

«Τον βρήκαμε πεσμένο μπρούμυτα δίπλα σε ένα μονοπάτι. Έφερε τραύματα στον λαιμό, στην κοιλιά, στα πλευρά», ανέφερε ο Ματέι Μπόντορ, φίλος του θανόντος.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι αυτή ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη θανατηφόρα επίθεση από αρκούδα στη Σλοβακία εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα.

 

– Διαβάστε επίσης για μία άλλη περίπτωση επίθεσης αρκούδας που συνέβη πρόσφατα και είχε τραγική κατάληξη:

> Ρουμανία: Αρκούδα Σκοτώνει 39χρονο Αθλητή – Προσοχή Σκληρές Εικόνες! (Vid)
roumania\-arkouda\-skotonei\-athliti

 

– Περιστατικό από επίθεση αρκούδας στην χώρα μας:

> Διέφυγε Τον Κίνδυνο Ο 25χρονος Που Πάλεψε Με Αρκούδα!

> Ο 26χρονος Μιλάει Για Την Επίθεση Που Δέχθηκε Από Την Αρκούδα! (AUDIO)

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπλα: Αλουμίνιο ή χάλυβας;

Όπλα: Αλουμίνιο ή χάλυβας; Προφανώς το ερώτημα απευθύνεται στα δίκαννα και όχι στα αυτογεμή. Άλλωστε σήμερα ελάχιστα αυτογεμή κατασκευάζονται με βάση από χάλυβα Καλό και άγιο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ