spot_img
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε τουρίστες στη Σλοβακία

Αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε τουρίστες στη Σλοβακία

|

Αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε τουρίστες

Στις 11 Μαΐου συνέβη ένα ατύχημα που δεν είναι πλέον σπάνιο στη Σλοβακία και έλαβε χώρα κοντά στη μικρή πόλη Hrinova.

Γύρω στις 6 το απόγευμα, 2 τουρίστες πήγαν μια βόλτα γύρω από το ξενοδοχείο τους που βρίσκεται στα βουνά, όταν μια θηλυκή αρκούδα συνοδευόμενη από τα 3 μικρά της τους επιτέθηκε.

Ο πρώτος από τους 2 άνδρες που επιτέθηκαν φέρει «ελαφριά» τραύματα. Κατάφερε να σκαρφαλώσει σε δέντρο από όπου κάλεσε σε βοήθεια. Από την άλλη, ο δεύτερος άνδρας στάθηκε λιγότερο τυχερός και τραυματίστηκε σοβαρά από την αρκούδα.

Οι διασώστες, που προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιοχή, είπαν ότι ο άνδρας είχε μόνο ένα μέρος του προσώπου του και τραυματίστηκε επίσης σοβαρά στα άκρα του.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ήταν ένας κυνηγός που είχε μια άσχημη επίσης συνάντηση με μια αρκούδα. Ενώ έκανε μια αναγνώριση κοντά στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, η αρκούδα του επιτέθηκε. Ως εκ θαύματος κατάφερε να διαφύγει μόνο με μερικές γρατσουνιές.

Η Σλοβακία έχει μεγάλο πληθυσμό αρκούδων που υπολογίζεται σε περίπου 3.000 άτομα. Πέρυσι ένας 57χρονος σκοτώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα από αρκούδα.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα επίθεση αρκούδας στη Σλοβακία – Δύο σοβαρά τραυματίες

Νέα επίθεση αρκούδας στη Σλοβακία - Δύο σοβαρά τραυματίες Άλλη μια επίθεση αρκούδας: Δύο τουρίστες τραυματίστηκαν στην Πολάνα - Η ομάδα έκτακτης ανάγκης παρακολουθεί την...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ