spot_img
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε βοσκό στη Ρουμανία

Αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε βοσκό στη Ρουμανία

|

Ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση από αρκούδα, το πρωί της Δευτέρας, κοντά στην κοινότητα Ciceu στην κομητεία Harghita και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα επείγοντα του νοσοκομείου της κομητείας Miercurea Ciuc.

 
Οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στο Facebook από τον πρόεδρο του συμβουλίου της επαρχίας Harghita (CJ), Borboly Csaba, ο οποίος διευκρίνισε ότι επρόκειτο για έναν άνδρα 26 ετών.

«Η αρκούδα επιτέθηκε ξανά! Το θύμα, ένας 26χρονος άνδρας (βοσκός χοίρων) δέχθηκε επίθεση από μια αρκούδα κοντά στο Ciceu (Siculeni). Τραυματίστηκε στα άκρα του και αυτή τη στιγμή χειρουργείται στο νοσοκομείο της κομητείας Miercurea Ciuc. Η κατάστασή του είναι σταθερή », έγραψε ο Μπορμπόλι στο Facebook.

Ο υπεύθυνος Τύπου της SJU Miercurea Ciuc, Kiss Edit, διευκρίνισε ότι ο άνδρας χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στο Χειρουργικό Τμήμα του νοσοκομείου.

«Ο ασθενής που δέχθηκε επίθεση από την αρκούδα υπέστη ένα τραύμα από δάγκωμα στην περιοχή του δεξιού μηρού και ένα τραύμα από δάγκωμα με κάταγμα στο δεξί του χέρι. Χειρουργήθηκε σήμερα το πρωί (Δευτέρα ) Από τις 5.30 το πρωί έως τις 8 το πρωί από χειρουργούς και ορθοπεδικούς. Η κατάστασή του είναι σταθερή, νοσηλεύεται και παραμένει στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου », είπε ο Kiss Edit.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας 25χρονος άνδρας, που έβοσκε βοοειδή κοντά στην κοινότητα Voslabeni, στην κομητεία Harghita, μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο μετά από επίθεση από μια αρκούδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν τη Δευτέρα από την Επαρχιακή Επιθεώρηση Χωροφυλακών, οι χωροφύλακες και οι αστυνομικοί από τη Χαργκίτα έχουν παρέμβει 14 φορές, τις τελευταίες δύο ημέρες, για να απομακρύνουν τις αρκούδες των οποίων η παρουσία αναφέρθηκε, στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, στις περιοχές Simonesti, Fitod , Corbu, Borsec, Baile Tusnad, Odorheiu Secuiesc και Lunca de Sus.

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η θεαματική επανεμφάνιση της τσίχλας

Η θεαματική επανεμφάνιση της τσίχλας Εξακολουθεί να μένει αναπάντητη η απορία των κυνηγών για τη μεγάλη φετινή παρουσία των τσιχλών, ιδιαίτερα αυτή της κελαηδότσιχλας. Ο απόηχος...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ