spot_img
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑποζημίωση 1 εκατομμύριο ευρώ ζητάει ο πρίγκηπας του Λίχτενσταϊν από φιλοζωική ΜΚΟ!...

Αποζημίωση 1 εκατομμύριο ευρώ ζητάει ο πρίγκηπας του Λίχτενσταϊν από φιλοζωική ΜΚΟ! (vid)

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

– Μεγάλη διάσταση λαμβάνει το θέμα και σε διεθνή επίπεδο για τον θάνατο μιας μεγάλης αρσενικής αρκούδας στη Ρουμανία

– Ο Ρουμάνος πρίγκιπας Dimitrie Sturdza και ο πρίγκιπας Emanuel του Λίχτενστάιν απαιτούν τεράστια αποζημίωση από την ΜΚΟ Agent Green για δυσφημιστικές δηλώσεις. 

– Πρίγκιπας Στούρτζα: «Μην μπερδεύεις τους κυνηγούς με τους λαθροκυνηγούς. Οι κυνηγοί φροντίζουν την άγρια πανίδα»

Ο πρίγκιπας Dimitrie Sturdza έδειξε αλληλεγγύη με τον πρίγκιπα Emanuel του Λιχτενστάιν και μαζί υπέβαλαν αγωγή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ εναντίον της ΜΚΟ που παρουσίασε την υπόθεση της αρκούδας (Άρθουρ) ως τον παράνομο πυροβολισμό της μεγαλύτερης αρκούδας στη Ρουμανία και πιθανόν όλης της Ευρώπης.

Ο μεγαλύτερος καφέ αρκούδος ( Άρθούρος) της Ρουμανίας είχε ειπωθεί από την εν λόγω ΜΚΟ πως σκοτώθηκε τον περασμένο Μάρτιο στα Καρπάθια Όρη από έναν πρίγκιπα του Λιχτενστάιν κατά τη διάρκεια μιας κυνηγετικής εξόρμησης και η αστυνομία περιβάλλοντος της χώρας έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση αυτήν.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική, περιβαλλοντική οργάνωση Agent Green, ο Αρθούρος ήταν 17 ετών και ήταν ο μεγαλύτερος αρκούδος που έχει παρατηρηθεί στη Ρουμανία και «αναμφίβολα και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση». Η οργάνωση επικαλείται τη μαρτυρία ενός δασοφύλακα της περιοχής Κοβάσνα, στην κεντρική Ρουμανία.

 

 

Ο πρίγκιπας είχε λάβει άδεια να σκοτώσει μία θηλυκή αρκούδα

Το κυνήγι αρκούδων απαγορεύεται στη χώρα από το 2016 καθώς η καφέ αρκούδα προστατεύεται από οδηγία της ΕΕ. Αλλά το κυνήγι επιτρέπεται για “προβληματικές” αρκούδες που προκαλούν ζημιές ή αποτελούν άμεση απειλή για τον άνθρωπο.

Όμως ο πρίγκιπας Εμάνουελ είχε λάβει άδεια ως λέγεται  για να σκοτώσει μια θηλυκή που φέρεται ότι είχε επιτεθεί σε διάφορα αγροκτήματα πέρσι, σύμφωνα με την Agent Green και μια άλλη οργάνωση για την προστασία των ζώων, την VGT. Ο πρίγκιπας ζει στην Αυστρία, όπου η οικογένειά του έχει έναν πύργο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ρουμανίας Τάντσος Μπάρνα επιβεβαίωσε, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι είχε δοθεί η σχετική άδεια για την θήρευση μιας θηλυκιάς αρκούδας, χωρίς να αναφέρει πληροφορίες για το ποιος την έλαβε.

Ο Γκάμπριελ Πάουν, εκπρόσωπος της Agent Green (ΜΚΟ), είπε ότι ο πρίγκιπας Εμάνουελ σκότωσε τον Μάρτιο «μια αρσενική αρκούδα που ζούσε στην καρδιά του δάσους και δεν είχε πλησιάσει ποτέ στις γύρω κατοικίες». «Είναι προφανές ότι ο πρίγκιπας δεν ήρθε να επιλύσει ένα πρόβλημα που βασάνιζε τους χωρικούς αλλά να σκοτώσει μια αρκούδα και να πάρει το τρόπαιο για να το κρεμάσει στον τοίχο», σχολίασε.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας της Εθνικής Φρουράς Περιβάλλοντος της Ρουμανίας, Οκταβιανός Μπερσεάνου, δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το ότι πυροβολήθηκε μια αρσενική αρκούδα και ότι η λαθροθηρία ήταν μια από τις υποψίες της υπόθεσης.

Καθώς οι θηλυκές είναι πολύ μικρότερες από τον Arthur, οι ακτιβιστές πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο αρσενικό στοχεύθηκε σκοπίμως για την αξία του στο τρόπαιο των 592,8 πόντων από ένα πιθανό μέγιστο 600.

Η Ann-Kathrin Freude της αυστριακής περιβαλλοντικής ομάδας VGT δήλωσε στο BBC ότι, όσο γνωρίζουν, οι πυροβολισμοί του Arthur είχαν παράγει το υψηλότερο σκορ που έχει καταγραφεί ποτέ. “Είναι ένα πραγματικά υπέροχο τρόπαιο για να πάρει ένα από αυτά τα εμβληματικά ζώα – είναι σαν ένα καλό κρασί.”

Αποζημίωση 1 εκατομμύριο ευρώ

Ο πρίγκιπας Dimitrie Sturdza είναι κυνηγός και μεγάλος λάτρης των ζώων. Συνεισφέρει συχνά σημαντικές δωρεές για την προστασία τους. Αποκλειστικά για την τηλεόραση România , ο πρίγκιπας Sturdza μίλησε, μεταξύ άλλων, για την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της ΜΚΟ Agent Green, για το τι θα κάνουν με τα εκατομμύρια ευρώ που θα λάβουν εάν κερδίσουν, για τα οφέλη του κυνηγιού, αλλά και για λύσεις στους ανθρώπους να δέχονται επίθεση σε καθημερινή βάση από αντίστοιχες ΜΚΟ.

Ο πρίγκιπας Dimitrie Sturdza αναλύει την αλήθεια σχετικά με τη λαθροθηρία του αρκούδου Arthur, ξεκινώντας αρκετές επιθέσεις εναντίον του ηγέτη της ΜΚΟ Πράκτορα Green , Gabriel Păun.

Έχουν ειπωθεί πολλά αναληθή πράγματα για αυτό το κυνήγι. Λέγεται ότι είναι παράνομο κυνήγι. Αλλά ο πρίγκιπας Εμμανουήλ συνέχισε το κυνήγι που επέτρεψε ο υπουργός περιβάλλοντος. Το δεύτερο ψέμα είναι ότι ο Άρθουρ ήταν η μεγαλύτερη αρκούδα στη Ρουμανία. Υπάρχουν πολλές αρκούδες που είναι πολύ μεγαλύτερες από τον Arthur.

 Φαίνεται ότι η αρκούδα Άρθουρ πυροβολήθηκε 300 μέτρα μακριά από ένα αγρόκτημα όπου προκάλεσε καταστροφή. Ο κ. Peacock λέει ότι αυτό το πολύ μεγάλο αρσενικό δεν έπρεπε να πυροβολήθεί αλλά ότι μια αρκούδα με δύο μικρά θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί. Ο κ. Peacock χρηματοδοτείται από το εξωτερικό, υπάρχουν πολλές χώρες στη Δυτική Ευρώπη που δεν θέλουν να μεταφέρουν τις αρκούδες μας εκεί.

Οι περισσότερες ΜΚΟ χρηματοδοτούνται εξωτερικά. Ας τους ζητήσουμε να πάρουν αρκούδες από εμάς στη χώρα που τους χρηματοδοτεί. Στην εποχή του Τσαουσέσκου υπήρχαν μεταξύ 4.000 και 6.000 αρκούδες, δεν είναι γνωστό ακριβώς, αλλά τώρα είναι βέβαιο ότι ο αριθμός τους έχει διπλασιαστεί. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μας πει ότι θα ήταν καλό να έχουμε 2.000-3.000 αρκούδες, τι κάνουμε με τις υπόλοιπες 9.000; Προτείνω να διανείμουν 1000 στους Γερμανούς, 800 στους Γάλλους κ.λπ. “, εξηγεί ο Υψηλός.



Οι κυνηγοί δεν πρέπει να συγχέονται με τους λαθροκυνηγούς: “Οι κυνηγοί φροντίζουν το θήραμα”

Ο πρίγκιπας Sturdza προσθέτει ότι εάν αυτές οι ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται την προσφορά μετεγκατάστασης, δεν θα έπρεπε καν να έχουν το δικαίωμα να μας πουν, μέσω ΜΚΟ, τι να κάνουμε με τις αρκούδες.

Εάν αυτές οι χώρες δεν θέλουν να βοηθήσουν στο πρόβλημα, τότε μην μας πείτε, μέσω αυτών των αμαρτωλών ΜΚΟ, τι πρέπει να κάνουμε με τις αρκούδες. Το κυνήγι έχει ρυθμιστεί καλά στη Ρουμανία μέχρι στιγμής. Εάν αυτή η πανίδα εξακολουθεί να υπάρχει, αυτό είναι χάρη στους κυνηγούς, οι κυνηγοί φροντίζουν την πανίδα. Δεν ξέρω ανθρώπους που πηγαίνουν και πυροβολούν ό,τι κινείται. Εκείνοι που πυροβολούν οτιδήποτε κινείται είναι λαθροκυνηγοί, όχι κυνηγοί », τονίζει ο πρίγκιπας.

Πάρα πολλές αρκούδες στα δάση της Ρουμανίας

Μια πρόσφατη υπόθεση συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Ρουμανίας. Μια αρκούδα έσκαψε ένα πτώμα στο Μούρες και το έφαγε. Και η ζημιά που προκαλεί στους ανθρώπους και τα νοικοκυριά είναι μετρήσιμη. Ο πρίγκιπας Sturzda λέει ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν επειδή υπάρχουν πάρα πολλές αρκούδες και δεν φοβούνται πλέον τους ανθρώπους.

” Εάν ένας δασοφύλακας πάει στο δάσος και δεχθεί επίθεση από μια αρκούδα, δεν μπορεί να υπερασπιστεί γιατί κινδυνεύει από ποινικής πλευράς. Στο Mureş, μια αρκούδα έσκαψε ένα πτώμα και το έφαγε. Πριν από μια εβδομάδα, μια αρκούδα έσκαψε το αποχετευτικό μας δίκτυο. Οι αρκούδες δεν φοβούνται πλέον τους ανθρώπους.

Πρίγκιπας Dimitrie Sturdza: “Εάν σε 14 ημέρες η ΜΚΟ αποτύχει να μετεγκαταστήσει τις αρκούδες, τότε αφήστε να πυροβοληθούν”

Ο πρίγκιπας Sturdza προτείνει επίσης μια λύση για τη μείωση του αριθμού των αρκούδων. Προτείνει την συμμετοχή ΜΚΟ στη διαδικασία μετεγκατάστασης ζώων.

”Το προτείνω αυτό: εάν μια αρκούδα προκαλέσει ζημιά κάπου, η Αστυνομία θα πρέπει να ειδοποιηθεί και η Αστυνομία να ενημερώσει τον κ. Păun για μετεγκατάσταση. Να τον πάει στην Ελβετία, γιατί χρηματοδοτείται από τον Ελβετό. Ας δούμε τι λένε εκεί. Και αν αυτή η αρκούδα δεν έχει συλληφθεί σε 14 ημέρες, τότε πρέπει να επιτρέπεται η θανάτωση. Αυτή είναι η καλύτερη λύση “, είπε ο πρίγκιπας.

Αυτό που οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, ΜΚΟ, είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές αρκούδες στο δάσος και αν υπάρχουν πάρα πολλές πηγαίνουν στις πεδιάδες, προσεγγίζοντας τους ανθρώπους. Ο κ. Peacock μιλάει για την αρκούδα Arthur. Δεν ξέρω κανέναν Ρουμάνο αγρότη να αποκαλεί αρκούδα Arthur, το Arthur είναι ξένο όνομα. Θα τον ονόμαζε Ghita, Dumitru, Ionica, αυτό θα ήταν αξιόπιστο. Το όνομα του Άρθουρ δείχνει ότι η τιμή για αυτόν πληρώθηκε από έξω », εξηγεί ο Πρίγκιπας Στούρντα.

Ταυτόχρονα, ο Υψηλός αρνείται ότι η αρκούδα Άρθουρ ήταν η μεγαλύτερη στη Ρουμανία. Ο πρίγκιπας επαναλαμβάνει ότι όπου τα ζώα δεν πυροβολούνται διαχεριστικώς, πολλαπλασιάζονται. Και παραθέτει παραδείγματα από την Μποτσουάνα και την Κένυα, χώρες που είχαν αυτήν την εμπειρία.

“Ο Άρθουρ η αρκούδα δεν έχει το υψηλότερο σκορ. Ο Τσαουσέσκου, στην Ποσάδα, έχει πολλές αρκούδες που είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτήν την αρκούδα. Ο Arthur είναι μια μεσαία-μεγάλη αρκούδα”, δήλωσε.

 

Τα χρήματα που θα κερδίσουν ως αποζημίωση στη δίκη θα ανατεθούν στις οικογένειες που έχουν υποστεί ζημιές από αρκούδες

Ο πρίγκιπας Dimitrie Sturdza λέει ότι εάν κερδίσει την αγωγή εναντίον της μη κυβερνητικής οργάνωσης Agent Green, το εκατομμύριο ευρώ σε περίπτωση που κερδηθεί θα διανεμηθεί στις οικογένειες των οποίων οι αρκούδες έχουν προκαλέσει διάφορες ζημιές.

“Ο πρίγκιπας Εμμανουήλ θεωρείται στη Ρουμανία ως δολοφόνος. Δεν έκανε τίποτα, αντιθέτως, έκανε πολύ καλή δουλειά και πλήρωσε επίσης 7.000 ευρώ στο ρουμανικό κράτος. Ένας άντρας που ενήργησε σωστά συκοφαντήθηκε και στοχοποιήθηκε. Εάν κερδίσουμε την αγωγή, θα δώσουμε τα χρήματα σε όσους υπέστησαν ζημιές, στην οικογένεια του Μουρές με τους νεκρούς που εκταφήκαν από την αρκούδα, στις οικογένειες στις οποία σκοτώθηκαν αρκετά μέλη “, εξηγεί ο πρίγκιπας.

Για να ενισχύσει την ιδέα ότι τα χρήματα που θα λάβει ως αποζημίωση από την ΜΚΟ Agent Green δεν θα χρησιμοποιηθούν για το δικό του συμφέρον, ο πρίγκιπας Sturdza παραθέτει ορισμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις των οποίων κατά καιρούς έπραξε.

” Έχτισα ξανά τα σπίτια των ηλικιωμένων έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ, πέντε εκατομμύρια από τη δική μου τσέπη, πέντε εκατομμύρια από ένα ίδρυμα. Έδωσα πάνω από 800.000 ευρώ ετησίως σε φτωχούς μαθητές. Δεν έρχομαι στη Ρουμανία για να πυροβολήσω όλα τα τρόπαια, νοιάζομαι για την εικόνα της Ρουμανίας. Οι ΜΚΟ, ωστόσο, δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται καθόλου. Από το 1990, όταν ήρθα στη Ρουμανία, προσπάθησα να σηκώσω τη ρουμανική σημαία στο εξωτερικό επειδή έχουμε μια εικόνα τρόμου εκεί ‘έξω “, δηλώνει ο πρίγκιπας Ντιμιτρί Στούρτζα.

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα αρπάζει ένα πρόβατο μέσα από την αυλή ενός σπιτιού – Βίντεο

Η Ρουμανία παλεύει με το πρόβλημα της αρκούδας Αρκούδα εισβάλλει σε αυλή ενός νοικουριού και αρπάζει στο στόμα ένα πρόβατο Μια αρκούδα βιντεοσκοπήθηκε να αρπάζει ένα...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ