spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπαγόρευση ψαρέματος στην Κολομβία - Θεωρήθηκε κακοποίηση ζώων

Απαγόρευση ψαρέματος στην Κολομβία – Θεωρήθηκε κακοποίηση ζώων

|

Απαγόρευση ψαρέματος στην Κολομβία!

Η Κολομβία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει την αθλητική αλιεία

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έχει κηρύξει τη δραστηριότητα (αθλητικό ψάρεμα) αντισυνταγματική επειδή τη θεώρησε ως δραστηριότητα όπου γίνεται κακοποίηση ζώων, με αποτέλεσμα να έρθει και η απόφαση για την απαγόρευση ψαρέματος στην Κολομβία!

Οι Κολομβιανοί δικαστές αναφέρθηκαν σε λέξεις όπως «ενσυναίσθηση» με τα ψάρια, «ανθρώπινη αξιοπρέπεια» ή «αισθανόμενα όντα». Η απόφασή του θα τεθεί σε ισχύ εντός ενός έτους και θα απαγορεύσει την αθλητική αλιεία στο έδαφος της χώρας της Νότιας Αμερικής.

Είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη το 2019, όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο απαγόρευσε το αθλητικό κυνήγι σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζοντάς το «σε αντίθεση με την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων».

Στην ποινή τους, οι δικαστές εξήγησαν ότι «η αθλητική αλιεία είναι μια δραστηριότητα που παραβιάζει την αρχή της προφύλαξης και την απαγόρευση της κακοποίησης των ζώων και, ως εκ τούτου, πρέπει να αποκλειστεί από το νομικό σύστημα».

Ψάρια, αισθανόμενα όντα;
Παρά την αναγνώριση ότι δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με το εάν τα ψάρια είναι αισθανόμενα όντα, το ανώτατο δικαστήριο έχει αποφύγει αυτήν την παγίδα τηρώντας την αρχή της προφύλαξης.

Ούτε κατάφεραν να βασιστούν σε οποιαδήποτε πιθανή επιβλαβή συνέπεια της αθλητικής αλιείας, αλλά αποφάσισαν να αποκλείσουν τη δραστηριότητα από αυτές που θεωρούνται συνταγματικές.

Τι είναι το αθλητικό ψάρεμα;
Στην κολομβιανή χώρα, το αθλητικό ψάρεμα είναι αυτό που συνίσταται στη σύλληψη ζώων σε ποτάμια, θάλασσες, λιμνοθάλασσες ή φράγματα για να απελευθερωθούν ξανά. Αυτή η απαγόρευση δεν θα επηρεάσει άλλους τύπους αλιείας, όπως η βιοτεχνική, η βιώσιμη, η επιστημονική, η ελεγκτική ή η βιομηχανική.

Χιλιάδες οικογένειες θα επηρεαστούν από την απαγόρευση, καθώς υπάρχει σημαντική οικονομική δραστηριότητα στη χώρα γύρω από την αθλητική αλιεία. Θα επηρεαστεί και ο τουρισμός, καθώς υπάρχουν παράκτιοι πληθυσμοί των οποίων η οικονομία εξαρτάται από την αλιεία.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τιλιανούς και «ήμερα» στο ποτάμι…

Τούτο το διάστημα είναι καλό για τιλιανό, παρόλο που τα νερά είναι κρύα και πολλά. Το πλούσιο ρέμα των ποταμών τροφοδοτούν άμεσα οι πολλές...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ