spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπαγόρευση θήρας στις καμένες περιοχές

Απαγόρευση θήρας στις καμένες περιοχές

|

 

Με εγκύκλιο οδηγία της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος που υπογράφει ο αρμόδιος Υφυπουργός ΠΕΝ κος Γ. Αμυράς, τονίζεται προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι απαγορεύεται το κυνήγι σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές και έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η απαγόρευση θήρας δεν θα περιοριστεί μόνο στις καμένες εκτάσεις, αλλά θα συμπεριληφθεί και μια περιμετρική ζώνη που θα καθοριστεί ανάλογα με τα είδη της άγριας πανίδας που ενδιαιτώνται στην περιοχή, την μορφολογία και τα είδη της βλάστησης, την επίδραση της φωτιάς στα δασικά οικοσυστήματα, το ανάγλυφο του εδάφους, καθώς και τις αποστάσεις μεταξύ καμένων εκτάσεων, ώστε τα είδη της άγριας πανίδας να προστατευτούν και να ανακάμψουν πληθυσμιακά. Ωστόσο η οριοθέτηση των περιοχών θα πρέπει να έχει διακριτά όρια για τη σαφή αναγνώριση τους από τους κυνηγούς.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο:

egkiklios1

egkiklios

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ