spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπαγόρευση κυνηγιού σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης

Απαγόρευση κυνηγιού σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης

|

 

Το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης με απόφαση που εξέδωσε απαγόρευσε τη διενέργεια θήρας σε εκτάσεις εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης που έχουν πληγεί από πυρκαγιές κατά την θερινή περίοδο του 2020. Οι εκτάσεις  αυτές εντοπίζονται  στην περιοχή των οικισμών Λουτρού – Μοναστηρακίου, στην περιοχή των αγροκτημάτων Νίψας & Μελίας και στην περιοχή του οικισμού Αγνάντιας του δήμου Αλεξανδρούπολης.

 

Συγκεκριμένα:

1. Απαγορεύτηκε το κυνήγι όλων των ειδών για πέντε (5) χρόνια, δηλαδή από την κυνηγετική περίοδο 2020-2021 έως και την κυνηγετική περίοδο 2024-2025, σε έκταση 3.087.483,73 τ.μ στην περιοχή των οικισμών Λουτρού – Μοναστηρακίου του δήμου Αλεξ/πολης.

Η απαγόρευση αφορά περιοχή που έχει πληγεί από πυρκαγιά την 30η Αυγούστου 2020 τα όρια της οποίας περιγράφονται όπως κατωτέρω και φαίνονται στον συνημμένο απόσπασμα χάρτη κλίμακας 1:11.000 που συνοδεύει την απαγορευτική διάταξη.
Από την επαρχιακή οδό Ιαματικών Λουτρών –οικισμός Λουτρών δεξιά στον αγροτικό δρόμο που ανεβαίνει στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Από την πρώτη διασταύρωση της κορυφογραμμής αριστερά με ανατολική κατεύθυνση τον αγροτικό δρόμο κατά μήκος της κορυφογραμμής και μέχρι το ύψος της λιμνοδεξαμενής. Στην συνέχεια και για 400 μέτρα με κατεύθυνση νότια το ανώνυμο ρέμα. Στην συνέχεια με κατεύθυνση ανατολική στις νότιες παρυφές του υψώματος «Προβατάς». Από εκεί για 300 μέτρα μέχρι το ανώνυμο ρέμα και στην συνέχεια
ακολουθούμε το ρέμα με νότια κατεύθυνση για 500 μέτρα. Από εκεί με ανατολική κατεύθυνση για 150 μέτρα μέχρι που ανταμώνουμε το βόρειο τμήμα του 309 αγροτεμαχίου Μοναστηρακίου με ακακίες.
Από εκεί με βορειοανατολική κατεύθυνση ακολουθούμε τα βόρεια όρια των 310,311α & 311β (e-a) αγροτεμαχίων Μοναστηρακίου . Στην συνέχεια ακολουθούμε νοτιοανατολικά τα όρια των αγροτεμαχίων με το δάσος μέχρι τον δασωμένο 322 τεμάχιο Μοναστηρακίου.
Από εκεί διασχίζουμε τα βόρεια σύνορα των 328 327 & 13 αγροτεμαχίων Μοναστηρακίου με νότια κατεύθυνση, μέχρι να συναντήσουμε την υφιστάμενη αγροτική οδό με νότια κατεύθυνση μέχρι την παλαιά εθνική οδό Αλεξ/πολης Φερών Στην συνέχεια η εθνική οδός προς Αλεξ/πολη για 1.500 μέτρα όπου και πάλι με κατεύθυνση προς Αλεξ/πολη ακολουθεί την παλαιά εθνική οδό μέχρι το ύψος του εγκαταλειμμένου ποιμνιοστασίου. Από εκεί με κατεύθυνση βόρεια την αγροτική οδό μέχρι το σημείο εκκίνησης .

2. Απαγορεύτηκε το κυνήγι όλων των ειδών για πέντε (5) χρόνια, δηλαδή από την κυνηγετική περίοδο 2020-2021 έως και την κυνηγετική περίοδο 2024-2025, σε έκταση 4.929.421,15 τ.μ στην περιοχή των αγροκτημάτων Νίψας & Μελίας του Δήμου Αλεξ/πολης.
Η απαγόρευση αφορά περιοχή που έχει πληγεί από πυρκαγιά την 15η Σεπτεμβρίου 2020 τα όρια της οποίας περιγράφονται όπως κατωτέρω και φαίνονται στον συνημμένο απόσπασμα χάρτη κλίμακας 1: 14.000 που συνοδεύει την απαγορευτική διάταξη.
Εκκίνηση από την διασταύρωση επαρχιακής οδού Λουτρά-22Ο χλμ με δασική οδό που εισέρχεται στο ρέμα «Καβουρατζή». Από εκεί ακολουθούμε την δασική οδό με βόρεια κατεύθυνση για 1200 μέτρα .Από εκεί διασχίζουμε κάθετα το ομώνυμο ρέμα και με ανατολική κατεύθυνση ανεβαίνουμε την δασική οδό για τετρακόσια μέτρα. Στην συνέχεια αριστερά την αγροτική οδό με ανατολική κατεύθυνση για πεντακόσια μέτρα και κατόπιν αριστερά με την ίδια κατεύθυνση για 700 μέτρα. Στην συνέχεια αριστερά και με βόρεια κατεύθυνση τον δασικό δρόμο που διέρχεται του πάρκου των ανεμογεννητριών του υψώματος «Χυλός» και καταλήγει στην αγροτική οδό που ξεκινά από τον οικισμό Μελίας και κατευθύνεται προς το ποιμνιοστάσιο Δουνάκη. Από την αγρο τική οδό με βόρεια κατεύθυνση για 120 μέτρα και στην συνέχεια αριστερά στην δασική οδό που διέρχεται από εγκαταλειμμένο ποιμνιοστάσιο και κατευθύνεται δυτικά προς το ρέμα «Καβουρατζή» μετά από 1500 μέτρα. Όπου και διασχίζει κάθετα το ρέμα και συναντά την δασική οδό. Στην συνέχεια και για εξακόσια μέτρα επί της δασικής οδού με βόρεια κατεύθυνση μέχρι την κατάληξη στα αριστερά της αντιπυρικής λωρίδας. Από εκεί ακολουθούμε την αντιπυρική δυτικά μέχρι την επαρχιακή οδό Λουτρού- 22ο χλμ. Από εκεί ακολουθούντες την επαρχιακή οδό με νότια κατεύθυνση μέχρι και το σημείο εκκίνησης.

3. Απαγορεύουμε το κυνήγι όλων των ειδών για πέντε (5) χρόνια, δηλαδή από την κυνηγετική περίοδο 2020-2021 έως και την κυνηγετική περίοδο 2024-2025, σε έκταση 2.230.039,88 τ.μ στην περιοχή του οικισμού Αγνάντιας του δήμου Αλεξ/πολης.
Η απαγόρευση αφορά περιοχή που έχει πληγεί από πυρκαγιά την 30η Αυγούστου 2020 τα όρια της οποίας περιγράφονται όπως κατωτέρω και φαίνονται στο συνημμένο απόσπασμα χάρτη κλίμακας 1:13.000 που συνοδεύει την απαγορευτική διάταξη.
Από τον οικισμό της Αγνάντιας με νοτιοδυτική κατεύθυνση για 300 μέτρα τον αγροτικό δρόμο στο σημείο που τέμνει τον αγωγό φυσικού αερίου (ΤΑΡ)e-artemis.gr. Από εκεί και για δύο (2) χιλιόμετρα ακολουθούμε τον αγωγό με δυτική κατεύθυνση μέχρι να συναντήσουμε αγροτική οδό που με βόρεια πορεία κατευθύνεται προς το ύψωμα 163. Ακολουθούμε την αγροτική οδό προς βορρά και για 1400 μέτρα μέχρι το ύψος του 1003 αγροτεμαχίου αγροκτήματος Αμφιτρίτης. Από εκεί με ανατολική κατεύθυνση διασχίζει στα βόρεια σύνορά τους, τα 1003 & 1004 αγροτεμάχια Αμφιτρίτης τέμνει κάθετα ανώνυμο ρέμα και συναντά σε ευθεία το 691 αγροτεμάχιο Αγνάντιας.
Από εκεί με ανατολική κατεύθυνση ανώνυμο ρέμα μέχρι το σημείο που τέμνει κάθετα το ρέμα «περδίκι». Από εκεί με νότια κατεύθυνση ακολουθούμε τα δυτικά όρια του 692 αγροτεμαχίου Αγνάντιας μέχρι στα 100 μέτρα να συναντήσουμε το δάσος. Από εκεί και για 800 μέτρα με βορειοανατολική κατεύθυνση, στα ανατολικά όρια με το δάσος, των αγροτεμαχίων 693,694,695,742,696, και 743 μέχρι όπου συναντά την αγροτική οδό βόρεια του οικισμού Αγνάντιας. Στην συνέχεια την αγροτική οδό με νότια κατεύθυνση μέχρι τον οικισμό Αγνάντιας
όπου και το αρχικό σημείο εκκίνησης.

Προσοχή: Οι ανωτέρω απαγορευσεις τροποποιούν τα όρια της Ρυθμιστικής Διάταξης Θήρας 5/2020 του Δασαρχείου Αλεξ/πολης
Οι παραβάτες και εκείνοι κατ’ εντολή των οποίων ενεργούν, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας
Η τήρησή της ανατίθεται στα όργανα του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης , της Ελληνικής Αστυνομίας και σε κάθε φιλόνομο πολίτη

 

Πηγή: e-artemis

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ