spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Άνοιξε η γη και κατάπιε» ένα γουρουνόσκυλο!

«Άνοιξε η γη και κατάπιε» ένα γουρουνόσκυλο!

|

«Συναγερμός» έχει σημάνει από  την Τετάρτη στο Λιτόχωρο Πιερίας. Αιτία ένα γουρουνόσκυλο που εξαφανίστηκε  ως δια μαγείας, μέσα σε λίγες στιγμές.

Οι κυνηγοί – η παρέα του Ζήση Φρασιόλα– κινητοποιήθηκαν όταν ξαφνικά διαπίστωσαν ότι είχε χαθεί το σήμα από το GPS!

«Κάποια στιγμή η οθόνη μάς έδειξε ότι το σκυλί γάβγισε. Ήταν σε μια απόσταση γύρω στα 90 μέτρα από μας. Μετά το σήμα ξαναχάθηκε! Ψάξαμε μέσα στη δύσβατη περιοχή, αλλά δεν βρίσκαμε ούτε ακούγαμε τίποτε. Λες κι άνοιξε η γη και το κατάπιε! Βράδιασε, κάποιοι έμειναν εκεί και οι άλλοι πήγαν να ξεκουραστούν, για να επιστρέψουν και να συνεχίσουν το ψάξιμο την επόμενη μέρα», ανέφερε στην ιστοσελίδα μας, ο Στράτος Τσεπραηλίδης, μέλος της ομάδας.

Την Πέμπτη, οι κυνηγοί κατάφεραν να εντοπίσουν το σκυλί από το κλάμα του. «Το σκυλί μας είχε πέσει σε ένα ξεροπήγαδο, ανάμεσα σε βράχους, ακούμε το κουδουνάκι, αλλά είναι βαθιά μέσα και δεν μπορούμε να το προσεγγίσουμε», έδωσε πριν λίγη ώρα την τελευταία ενημέρωση ο γιος του Ζήση, Χρήστος.

Στο σημείο, πήγαν και πυροσβέστες, ενώ οι κυνηγοί, στο μεταξύ με αλυσοπρίονα καθάρισαν την περιοχή για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση. Την ίδια μέρα, έγινε μια προσπάθεια να σπάσουν τα βράχια με κομπρεσέρ, αλλά η τελική επιχείρηση για τη σωτηρία του κυνηγόσκυλου, θα γίνει την Παρασκευή 7/1 από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Λάρισας.

Διαβάστε αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο των «Κυνηγετικών Νέων» με πληροφορίες και φωτογραφίες σχετικά με την επιχείρηση διάσωσης του σκύλου.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ