spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑμφιλοχία: Τέλος καλό… όλα καλά για το κοριτσάκι που το τσίμπησε μαύρη...

Αμφιλοχία: Τέλος καλό… όλα καλά για το κοριτσάκι που το τσίμπησε μαύρη αράχνη

|

 

Τέλος καλό… όλα καλά για το 16 μηνών κοριτσάκι από το Λουτρό Αμφιλοχίας το οποίο τσίμπησε μαύρη αράχνη την περασμένη εβδομάδα.

 

Σ​ύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν έλαβε χώρα στην αυλή του σπιτιού του παιδιού καθώς έπαιζε, όταν έπιασε την αράχνη.

Λίγο αργότερα η μητέρα του κοριτσιού αντιλήφθηκε τα ύποπτα συμπτώματα και μετέφερε το παιδάκι στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας.

Έπειτα το 16 μηνών κοριτσάκι διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Σημειώνεται ότι η «μαύρη χήρα», δηλητηριώδης αράχνη, λόγω της νευροτοξίνης που παράγει με το τσίμπημά της προκάλεσε επιπλοκές σε αρκετά όργανα του παιδιού όπως η καρδιά, το έντερο και το νευρικό σύστημά του.

Στην μικρή χορηγήθηκε αντιαραχνικός ορός αφού προηγουμένως στήθηκε «γέφυρα» σωτηρίας μεταξύ Αθήνας και Πάτρας για να φτάσει έγκαιρα το φάρμακο στο Νοσοκομείο.

Το κοριτσάκι πλέον είναι καλά στην υγεία του και επέστρεψε στο Λουτρό Αμφιλοχίας, όπου και θα γίνει σε λίγες μέρες η βάπτισή του.

 

Πηγή: karvasaras

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περάσματα τρυγονιών: Ανοιξιάτικη μετανάστευση

Περάσματα τρυγονιών: Ανοιξιάτικη μετανάστευση Την Τετάρτη 17 Απρίλη σημειώθηκε ένα μεγάλο πέρασμα τρυγονιών από τις Στροφάδες νήσους και τη Ζάκυνθο στο Ιόνιο πέλαγος. Το πέρασμα ξεκίνησε...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ